aEsparreguera.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Cultura >> El dia 16 de febrer a Can Pasqual, a les 7 de la tarda, es donarà a conèixer ...
Noticia

El dia 16 de febrer a Can Pasqual, a les 7 de la tarda, es donarà a conèixer l'ASSOCIACIÓ PER A LA DEFENSA DEL PATRIMONI DE LA COLÒNIA SEDÓ I EL SEU ENTORN. Perquè en tingueu constància us adjuntem 2 arxius: Cartell i document presentant aquesta Assoc

aEsparreguera.com
12/02/2018

Comparteix
Defensa del patrimoni de la Colonia Sedo

Tenim la sort de viure en un territori privilegiat des de molts punts de vista, que compta amb un patrimoni històric, geològic, natural i paisatgístic extraordinari i que no sempre hem sabut reconèixer i posar en valor.

En tot aquest conjunt, hi podem situar la Colònia Sedó i el seu patrimoni industrial d’excepcional importància, una referència essencial per a explicar la història contemporània de Catalunya i àdhuc del procés d’industrialització del sud d’Europa.

Però no només volem destacar la Colònia Sedó; al seu entorn es poden identificar formacions geològiques singulars, camins a la vora del riu d’un valor biològic, botànic i paisatgístic poc habituals i, fins i tot, diversos vestigis històrics del nostre passat força ben conservats i no gens menyspreables. Amb l’afegit que tot plegat es troba concentrat en el radi d’uns pocs quilòmetres.

Tot aquest patrimoni, malgrat diverses actuacions fetes al llarg d’aquests anys, està actualment clarament infrautilitzat, és relativament poc conegut i té marge per a un creixement potencial enorme. Un patrimoni que es troba compartit per diferents municipis de la zona (Esparreguera i Olesa, principalment) i que entre tots hem de saber potenciar i revaloritzar.

L’Associació per a la Defensa del patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn neix amb la finalitat de:
- Vetllar per la conservació, rehabilitació i promoció d’aquest patrimoni industrial i natural.
- Promoure activitats i accions diverses que busquin donar a conèixer l’indret, la seva història i la seva riquesa natural i paisatgística.
- Crear un fons per a la conservació de la memòria històrica vinculada amb la colònia, on es recullin vivències, testimonis, imatges, etc., que ens ajudin a un millor coneixement del passat històric i de la vida quotidiana dels nostres avantpassats obrers.
- Tot plegat, fet sempre d’una manera integral, global i estant amatents per a afavorir la bona convivència entre les activitats pròpies de l’Associació i els usos que actualment té la Colònia.

Si aquestes iniciatives prosperen, pensem que es poden convertir en un pilar destacat per a la dinamització cultural, turística i socioeconòmica de tota la zona.

Sabem, i som plenament conscients, que aquesta iniciativa ha de ser fruit d’una actuació col·lectiva i que per tenir èxit ha de comptar amb la implicació i complicitat d’un col·lectiu ampli i variat de persones i institucions. És per això que fem una crida a la participació en l’Associació de totes aquelles persones i entitats vinculades amb aquest territori.

Ens donarem a conèixer, i farem un primer pas en la posada en marxa de l’Associació, amb la presentació en públic d’aquest projecte el divendres 16 de febrer a les 19 h. a Can Pasqual (Esparreguera). Comptem amb tu, tant amb la teva presència el dia de la presentació d’aquesta iniciativa com per a col·laborar d’alguna manera –si és la teva voluntat– en la seva construcció i desenvolupament. Considerarem socis i sòcies fundadores totes les persones assistents que així ho desitgin.

Busquem i desitgem comptar amb un ampli suport per part d’un nombre el més extens i variat possible de persones i entitats, perquè hi ha moltes maneres de donar suport a una iniciativa d’aquestes característiques, i totes són vàlides i acceptables.

Gràcies, per avançat, pel teu temps, per la teva atenció i per prendre en consideració, si és el cas, aquesta proposta. Encara que aquest escrit només hagi servit perquè ens coneguis i tinguis notícia del que volem fer, ja ens és motiu de satisfacció.


El grup impulsor

 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Juliol2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
acpg

  Un producte de:

www.aEsparreguera.com