aEsparreguera.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> General >> Bases dels XIV Jocs Florals d’Esparreguera 2012
Noticia

Bases dels XIV Jocs Florals d’Esparreguera 2012

aEsparreguera.com
14/03/2012

Comparteix

Les regidories de Cultura i Festes i de Política Lingüística de l’Ajuntament d'Esparreguera i el Servei Local de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, convoquen la catorzena edició dels Jocs Florals d’Esparreguera

1. OBJECTE I PRINCIPIS
Aquestes bases tenen la finalitat de regular la concessió dels premis literaris de narrativa i poesia de Sant Jordi 2012, atorgats per l’Ajuntament d’Esparreguera i pel Servei Local de Català d'Esparreguera, per la utilització escrita de la llengua catalana en el registre literari.

L’atorgament d’aquests premis s’exerceix en l’àmbit de les seves competències de foment de la lectura i de conformitat amb els principis de publicitat, objectivitat, lliure concurrència i igualtat, i amb adequació a la legalitat pressupostària.

2. CATEGORIES
Hi ha tres categories:
1. Narrativa
2. Poesia
3. Jove (4t d’ESO i Batxillerat, 15-18 anys)

Els participants de la categoria Jove poden presentar una obra de narrativa o de poesia.

Cada participant només es pot presentar en una sola categoria i amb una única obra.

3. CARACTERÍSTIQUES I REQUISITS
L'obra ha d'estar escrita en llengua catalana, ha de ser inèdita, no pot haver estat publicada enlloc ni tampoc pot haver guanyat cap altre premi.

L'autor o autora ha de tenir 15 anys complerts i ser nascut/uda, resident o estudiant a Esparreguera. L’autoria de l’obra ha de ser individual.

El tema és lliure. Es valorarà l’originalitat, la correcció lingüística així com els recursos literaris emprats.

En la modalitat de narrativa, es podran presentar obres de fins a dotze fulls, amb un mínim de set fulls escrits. En la modalitat de poesia, es podrà presentar un poema o un conjunt de poemes des d’un mínim de vint versos fins a un màxim de cent versos.

Els fulls utilitzats seran de mida DIN A4, estaran escrits a una sola cara i impresos en ordinador a doble espai, escrit amb qualsevol font llegible, amb el cos de la lletra de mida 12 (prenent com a referència de font els tipus Arial i Times New Roman). L’obra s’ha de presentar agafada tan sols amb un clip; no pot estar grapada ni enquadernada.

L’obra ha de contenir només text, sense imatges, ni símbols, ni dibuixos ni fotografies. La segona pàgina es pot dedicar a una citació o a una dedicatòria, si es considera oportú. L’obra no pot presentar cap índex i ha d’estar paginada. No s’admetran obres que superin els 14 fulls.

L'Ajuntament d'Esparreguera i el Servei Local de Català d'Esparreguera es reserven el dret de publicar o difondre els textos de totes les obres presentades, parcialment o total, mitjançant qualsevol mitjà, i a utilitzar-los com a arxiu, sempre que se n'esmenti l'origen.

Les obres que no compleixin les condicions d’aquestes bases no seran admeses. El fet de participar implica l’acceptació d’aquestes bases. El jurat, o en última instància les regidories de Cultura i Festes i de Política Lingüística i el Servei Local de Català, resoldrà qualsevol circumstància no prevista.

4. PRESENTACIÓ
Les obres aniran signades amb pseudònim i se’n presentaran 2 còpies iguals a dins d’un sobre gran de mida DIN A4, on constaran el pseudònim i el text "XIV Jocs Florals d’Esparreguera 2012”. A l’interior del sobre n’hi haurà un altre de petit i tancat, també amb el mateix text escrit, i contindrà les dades següents: pseudònim, nom i cognoms de l'autor/a, telèfon, adreça electrònica i fotocòpia del DNI.

En el cas de la categoria Jove, caldrà fer el mateix. En aquest cas, al sobre gran hi figurarà el text "XIV Jocs Florals d’Esparreguera 2012 Jove”.

Caldrà presentar el sobre en mà a la recepció de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Esparreguera en horari d'atenció al públic. No es tornaran les obres presentades. El termini màxim per a presentar els originals és dijous 29 de març de 2012, a les 7 de la tarda.

5. JURAT
El jurat estarà presidit per la regidora de Cultura i Festes i de Política Lingüística i el formaran el responsable i una tècnica de Normalització Lingüística del Servei Local de Català d’Esparreguera, la directora de la Biblioteca Popular Beat Domènec Castellet, la tècnica superior arxivera de l’Arxiu Municipal d’Esparreguera i un membre del Club de Lectura. Actuarà com a secretari del jurat, amb veu i sense vot, un treballador de la Regidoria de Cultura i Festes i de Política Lingüística.

El jurat valorarà tres aspectes:
1. L’argument i la trama (originalitat, temàtica, personatges, narrador, atmosfera i to, ambient i acció, etc.)
2. Els recursos literaris emprats (recursos estilísitics propis de la narrativa breu i de la poesia, respectivament).
3. La correcció lingüística (ús del català normatiu i literari, riquesa lèxica i estructures lingüístiques genuïnes).

La decisió del jurat serà inapel·lable. El jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels quatre premis.

6. PREMIS
S’estableixen quatre premis: un per a cada categoria (Narrativa, Poesia i Jove) i un d'Excel·lència Lingüística. Els premis consistiran en lots de llibres editats en català i valorats en 200 euros. El premi a l’Excel·lència Lingüística serà un val per la compra de llibres editats en català per un import de 200 € a la Llibreria Papereria L’Espinguet d’Esparreguera. La validesa d’aquest darrer premi és de 2 mesos, fins a la revetlla de Sant Joan. Passat aquest termini, el premis es perdrà inexorablement.

El premi d'Excel·lència Lingüística, que s'atorgarà a proposta del Servei Local de Català, valorarà l'ús del català normatiu i literari i alhora premiarà la riquesa de lèxic i d'estructures lingüístiques genuïnes. Podrà coincidir amb un dels guanyadors de les tres categories.

El lliurament de premis es durà a terme el dia de Sant Jordi, patró de Catalunya, dilluns 23 d’abril de 2012, a les 8 del vespre, a Can Pasqual (carrer dels Cavallers, 26, 1a planta).

Documents Adjunts

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
acpg

  Un producte de:

www.aEsparreguera.com