aEsparreguera.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Societat >> Un hort al Quart Cinturó
Noticia

Un hort al Quart Cinturó

aEsparreguera.com
04/06/2007

Comparteix

Dissabte, la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) va dur a terme una nova acció per alertar sobre l’impacte del Quart Cinturó  tot reproduint un hort per evidenciar els efctes negatius i irreversibles de la nova gran infraestructura en el paisatge agrícola i natural. La iniciativa va ser a la Masia de Can Cardús de les Orioles, a Terrassa, i va consistit en llaurar un tram d'obra.

 

Les obres del tram Abrera-Terrassa del Quart Cinturó van començar fa setmanes, concretament el subtram Viladecavalls-Terrassa. Si continua aquest projecte es posarà en greu perill el sector agrari de les comarques del Vallès i Baix Llobregat. L'obra afecta una zona protegida per la Xarxa Natura 2000, decretada per la Unió Europea des del setembre del 2006. CCQC va formular, davant el Ministerio de Fomento i el Departament de Medi Ambient i Habitatge, una demanda per sotmetre de nou el tram Abrera-Terrassa del Quart Cinturó a informació ambiental, sense rebre cap resposta.

 

El Quart Cinturó és una actuació ineficaç, irresponsable i incoherent. La manca d'una resposta global a l'ordenació de la mobilitat per part de les administracions públiques converteix el Quart Cinturó en un exemple de malbaratament dels recursos públics. Aquest obra no dóna resposta a les necessitats actuals i futures de mobilitat i, en qualsevol cas, s’està tirant endavant sense que existeixi un disseny global del seu conjunt, fet que implica fer una inversió irresponsable en un projecte del qual se'n desconeix si tindrà continuïtat, quina serà la seva traça i quines les seves funcions.

 

La Campanya Contra el Quart Cinturó reitera així la seva demanda d’una reflexió en profunditat sobre les infraestructures de transport necessàries per a millorar la mobilitat al Vallès, el Baix Llobregat i tota Regió Metropolitana d’acord amb una nova cultura del territori que revaloritza la importància dels espais naturals periurbans i la necessitat de frenar l’extensió del creixement urbanístic.

 

 

La construcció d'aquesta macro-autopista accelerarà la desaparició d'una activitat econòmica que garanteix el respecte pel territori i el manteniment del mosaic agroforestal sense solucionar els problemes de mobilitat que afecten les comarques, ja que la infraestructura continua prioritzat el vehicle privat sobre els transposts massius i no enforteix les xarxes viàries i ferroviàries intercomarcals ja existent.

 

 

El Quart Cinturó de Barcelona -o Autovia Orbital- és un projecte d'autopista de tres carrils que travessaria la part nord de les comarques del Baix Llobregat (afectant directament Olesa, Abrera i Martorell, entre d’altres poblacions), el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Penedès. El seu recorregut aniria paral·lel a l'actual autopista A-7 a través dels espais agrícoles i forestals propers als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt-Serra de l'Obac, del Montseny i del Montnegre-Corredor. L’objectiu és construir una nova via ràpida al Servei de Barcelona i la seva àrea metropolitana.


 

Font: Martorell - Viu i Anda Abrera

[ Fer comentari ]

M.G.M
05/06/2007
10:21

jo estic fart de cues i o corves per anar a Terrassa, però no sé si una macro autovia és solució...

Simó d'Igualada
21/09/2007
19:56

Si per feina haguéssiu de fer servir la carretera Martorell- Terrassa sommiarieu amb el Quart cinturó.

[ Fer comentari ]

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Agost2022

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
acpg

  Un producte de:

www.aEsparreguera.com