aEsparreguera.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Societat >> L'Ajuntament recorda la prohibició de fer foc als boscos
Noticia

L'Ajuntament recorda la prohibició de fer foc als boscos

aEsparreguera.com
31/05/2007

Comparteix

D'acord amb el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, han entrat en vigor restriccions previstes al seu article 15 per al període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre.

Per tant, en els terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta, en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre, resta prohibit:

a) Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà:

Cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

Fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires.

Fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.

b) Llençar objectes encesos.

c) Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.

d) Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.

e) La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Tanmateix, del Departament de Medi Ambient podrà concedir autoritzacions per realitzar activitats de les relacionades anteriorment, les quals seran comunicades al Departament de Governació.

Per obtenir l'autorització a què fa referència l'apartat anterior caldrà omplir el model de sol·licitud i adreçar-lo a l'Ajuntament, que el trametrà a l'Oficina comarcal de Medi Ambient que donarà, si s'escau, la corresponent autorització, en la qual s'establirà el dia i l'hora en què s'haurà de realitzar la crema i les mesures que s'han d'observar per tal d'evitar el perill d'incendi.

Treballs apícoles

Imprès de sol.licitud d'autorització de fer foc per la realització de treballs apícoles en qualsevol punt del territori forestal de Catalunya que consisteix en fer fum vora les arnes d'acord amb el decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

Treballs forestals

Imprès per sol.licitar autorització per realitzar treballs forestals que generen restes vegetals en període d'alt risc d'incendi forestal, d'acord amb el decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

Autorització per encendre foc

Imprès de sol.licitud d'autorització per fer foc en terrenys forestals de Catalunya i a la franja de 500 metres que els envolta, d'acord amb el decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per tal de millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s'estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així ho aconsellin.

 

Font: www.esparreguera.org

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Agost2022

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
acpg

  Un producte de:

www.aEsparreguera.com