Actuació de la Colla Bastonera del Montserratí

 
18/02/2018

 

Passada Bastonera de Santa Eulàlia

 

Malgrat el temps inestable que estem vivint aquests dies i que han fet suspendre i traslladar de dates la Fira Modernista 2018 d’Esparreguera, aquest dissabte 17 de febrer de 2018 varem tenir a la nostra Vila la celebració de la “Passada Bastonera de Santa Eulàlia”.

Aquesta activitat que és organitzada per la Colla Bastonera del Montserratí va tenir el seu punt de concentració a la plaça de Sant Magí d’Esparreguera. Aquí, després de l’assaig general, la fotografia de germanor, i el petit refrigeri, tindria lloc la seva primera actuació. Amb dues ballades per cada parada.
La primera tindria lloc a la part alta de la plaça tocant la Casa de Santa Cecília i el carrer Bruc. Les tres següents actuacions tindrien lloc al carrer Montserrat.

La segona parada i parell de balls tindrien lloc a la alçada de la Ferreteria Masip. La tercera parada davant la placeta de la guarderia que era abans el lloc de l’ambulatori, i la quarta parada al mateix carrer a l’alçada de Cal Duran.

Ja un xic fosc arribarien a la plaça de Santa Eulàlia dita popularment plaça de l’Església on ens oferirien dos balls més. A partir d’aquí el itinerari és canvia vers el carrer Gran actuant davant l’entitat bancària de “La Caixa”. I aquí començarien a caure les primeres gotes de pluja...

La Colla Bastonera del Montserratí participa activament de les activitats culturals i lúdiques d’Esparreguera. De la Vila i altres indrets com l’Aplec de Santa Maria del Puig d’Esparreguera.
Actualment també es troben fent un treball de recerca històrica sobre la tradició bastonera a Esparreguera. Si algun dels nostres lector te fotografies o material si us plau contacteu amb Ells.

 

Lluis Artigas Jorba