La música del Mestre Josep Borràs omple de públic Can Pasqual.

 
22/05/2016

Aquest diumenge 22 de maig de 2016 ha tingut lloc la celebració d’un nou concert a la sala d’actes de Can Pasqual d’Esparreguera, on s’ha presentat “Dos Becaris interpreten música de Josep Borràs”. Un concert en el que participarien el Mestre esparreguerí en Josep Borràs al piano, i l’Enric Fernández i Calsina al violí, i l’Anna Niebla a veu de soprano.

 

El Concert, que ha estat organitzat per l’Associació Beques Lola Lizaràn, destina el taquillatge a les beques que anualment atorguen a joves esparreguerins que volen fer estudis superiors de música o arts escèniques.

En aquesta ocasió, el concert ha fet homenatge al compositor esparreguerí i la seva obra, presentant un ventall de peces escrites al llarg de la seva vida. Així, durant la primera part, amb el Mestre Josep Borràs al piano i l’Enric Fernández al violí, recordaríem peces com “Preguntes” (1976),  “Nostàlgia” (1979), “Sant Jordi i Sant Valentí” (1981), “Joiós Nadal” (1981), “La Cuca de llum” (1981),  “Plany” (2006) i “Placidessa” (2006).

 

La segona part del Concert amb el Mestre Josep Borràs al piano i l'Anna Niebla com a soprano, ens presentaria també un ventall de vuit obres musicals del Mestre Borràs. Unes obres creades a les dècades dels anys 1960, 1970 i 1980. Amb lletra de Pere Jorba. Jordi Sarsanedes, Lluís Serrahima, Joan Povill; el mateix Mestre Josep Borràs, i l’Enric Martínez.

 

Fent una cronologia de les obres recordades esmentarem “Amor vora el mar” (1962), “Quan Israel” (1966), “Joia, Gaubança” (1975), “Estrella ben esperada” (1981), “Evocació” (1981), “L’orgue petrificat” (1982), i altres dues peces de la popular sarsuela “El Juí” (1985): “Les cosidores” i “Galant Esparreguera”.

 

Tot plegat, un dels Concerts que millor s’ho ha passat el públic assistent. I que, sens dubtes, ha portat bon records a molta de la gent que ha gaudit d’aquests velada musical. Perquè, el Mestre en Josep Borràs, i la seva música, han acompanyat a varies generacions d’esparreguerins. Tots em anat creixent amb Ella i li devem una espurna d’allò que som avui dia...

 

LlAJ