al3grup estrenarà aquest juliol l'obra 'Molière a Amèrica'

 
08/06/2011

El grup de Teatre Amateur al3grup, del Patronat Parroquial d’Esparreguera, estrenarà el mes de juliol l'obra 'Molière a Amèrica'.

Sinopsi

Ens hem endut Molière a Amèrica, no és la primera vegada que hi va, vestit amb les seves robes però disfressat de turista. Els clàssics són viatgers, les seves obres travessen les èpoques i els continents. Quan vam fer El malalt imaginari, una companya del grup es va trobar unes noies que l’assajaven, al mateix temps que nosaltres, en una platja de Japó.

Ara ens hem basat en una comèdia poc representada i editada al nostre país, Les fourberies de Scapin. Es tracta d’una comèdia d’embolic i de personatges. Els embolics, en aquests cas, els malentesos, els enganys i les trapelleries, són continus i de notables conseqüències, com veureu. Com a tantes obres de Molière, el personatge central, en aquesta comèdia un criat que els dóna vint voltes a tots plegats, és el fil de conductor de tota la trama.

Doncs bé, tots aquests embolics i els personatges que els provoquen o s’hi troben involucrats, els hem traslladat a Amèrica. Hem adaptat la trama a Las Vegas dels nostres dies. Les dues famílies entorn de les quals es produeix el joc, les hem convertit en famílies de mafiosos i el nostre Scapin es diu Charlie. Amb tot això hem volgut apropar la comèdia al nostre imaginari popular, com feia Molière amb el del seu públic, i fer que els personatges i les situacions ens siguin familiars, perquè podrien ser trets de les pel·lícules o series que veiem, de les novel·les o còmics que llegim.

Perquè la intenció d’aquest muntatge és només una: entretenir, fer-vos riure sense preocupacions -per dintre o per fora, això és qüestió de gustos- i que us en torneu a casa amb la sensació d’haver passat una tarda o un vespre feliç. En aquests temps que corren ens calen moltes coses, però no perdre el sentit de l’humor és imprescindible per sobreviure.


Quan es representarà?
Només tres únics dies, el dia 3, 9 i 10 de juliol (dissabte a les 22h i diumenges a les 19h)

On?
Al teatre del Patronat Parroquial d’Esparreguera

Qui som?
Intèrprets
Carme Rodríguez

Pati Hernàndez

Susanna Granados

Eduard Sariñena

Jose Ruiz

Maria Rovira

Sole Jiménez

Miquel Altadill

Joan Vera

Carme Domènech

Miguel Vera

Silvana Rocha

Laia Torruella

 

Equip tècnic
Il·luminació Jordi Planas i Josep Carrasco;
Maquillatge i perruqueria Carme Jové, Mª Rosa Navarro i Vinyet Ozcoz;
Escenografia Francesc Ribera i Màrius Daudé;
Disseny gràfic i vídeo Maria Altadill (al3grup);
Ajudant de direcció i traspunt Gemma Ribera (al3grup);
Adaptació i direcció Llorenç Prats (al3grup)