La millora dels horaris de l'aeri d'Olesa-Esparreguera, paralitzada per restriccions pressupostàries

 [Veure 1 comentari]
25/03/2011

El director general de Transport i Mobilitat, Sr. Ricard Font i Hereu, torna a
utilitzar els arguments de l'anterior govern de la Generalitat de Catalunya, dient que una millor adaptació dels horaris de l'Aeri als trens de FGC, no comportaria més demanda, sinó més costos en una situació actual de restriccions pressupostàries. No parla doncs de la gent que es queda atrapada o no pot utilitzar el servei pel deficitari horari, si no que aquests enllaços no són prioritaris. De res ha valgut la resolució del Parlament de
Catalunya, ni de totes les veus a favor de promocionar aquest transport públic amb uns horaris que incentivessin més el seu ús.

La junta arbitral del transport de Catalunya dona la raó a FGC, dient que els
horaris actuals són d'obligat coneixement per part de l'usuari, esvaint qualsevol altre responsabilitat pel seu no funcionament. FGC reconeix que aquests horaris són "inconvenients" ja que l'usuari ha de calcular, dintre de totes les connexions de la xarxa de transport metropolità de Barcelona, la arribada o sortida de l'Aeri per no perdre el tren. Ja sigui de metro del Baix Llobregat o de xarxa ferroviària integrada de tercera zona, tal i com oficialment es parla de l'estació d'Esparreguera, encare que ja sigui per una propaganda deguda a una mala planificació, ara ja ni FGC, ni l’administració es fan responsables.

És finalment l'usuari qui paga amb una considerable pujada dels preus del bitllet i amb uns horaris a Esparreguera cada vint minuts, quan passa un tren cada deu minuts a Olesa i un no funcionament, quan encare arriben o surten trens a Olesa.

Per a més informació o per a participar a la campanya Aeri, visiteu la web
http://aeriesparreguera.blogspot.com, escriviu a esparreguera.aeri@gmail.com, al mòbil 656646002 o al facebook Aeri Esparreguera.

Font: Assocaició d'usuaris i amics de l'aeri d'Esparreguera