Esparreguera dóna el tret de sortida a la tercera onada de consultes populars sobre la independència

 
22/04/2010

Esparreguera donarà aquest dissabte, 24 d'abril, el tret de sortida a la tercera onada de consultes populars sobre la independència que se celebraran el diumenge a més de 200 municipis de Catalunya. En la consulta podran votar més de 18.000 esparreguerins, dels quals 2.213 són nouvinguts i 453 joves d'entre 16 i 18 anys que podran exercir per primera vegada el seu dret a vot en qualsevol dels sis col·legis electorals que hi haurà al municipi.

La vila s'avança un dia a la resta de municipis d'aquesta tercera onada perquè la comissió ciutadana Esparreguera Decideix va acordar celebrar el referèndum dissabte per tal que no coincidís amb la representació de La Passió, espectacle pel qual és conegut el municipi arreu del país i que és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de molts esparreguerins, i permetre així que es puguin celebrar ambdós esdeveniments amb la participació de tots els veïns.

Esparreguera Decideix és una iniciativa que sorgeix de la ciutadania esparreguerina després de la consulta popular celebrada el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt. Actualment compta amb una trentena d'entitats municipals adherides i més de 200 voluntaris i voluntàries, que des del dimarts 13 d'abril ja estan recollint el vot anticipat amb urnes mòbils a diferents barris del municipi. Avui també es podrà votar anticipadament al mercat setmanal i al Patronat Parroquial, i demà, dia de Sant Jordi, durant tot el dia, a la Plaça de la Pagesia.

La consulta popular té el suport del ple municipal d'Esparreguera, que el 21 de gener de 2010 va aprovar una moció presentada per ERC i CiU, amb els vots favorables dels regidors d'ERC (2), CiU (2), Gent d'Esparreguera (1), AIESPA (1), i 3 regidors d'Entesa pel Progrés, i les abstencions del PSC (6), el PP (1) i 2 regidors d'Entesa pel Progrés.