Més del 30% d'esparreguerins volen anar a votar el 24-A

 [Veure 4 comentaris]
16/04/2010

Un 33% de la població esparreguerina té intenció de votar durant la consulta sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el proper 24 d’abril, un dia abans que a la resta dels gairebé 200 municipis que efectuaran aquesta nova ronda de votacions. El sector de població que està en contra de la independència també es mostra disposat a participar.

La dada de participació es situa a la mitjana dels municipis que ja han efectuat aquesta consulta popular anteriorment, però amb una important diferència: segons l’enquesta efectuada entre 1.924 vilatans, l’abstenció del NO serà menor a Esparreguera. Un 34% dels qui manifesten que aniran a votar ho faran en contra de la independència de Catalunya, un 54% votaran que SI i un 12% ho faran en blanc.

De les 1.924 persones enquestades, 639 han manifestat la intenció d’anar a votar el 24 d’abril, essent el barri de Can Comelles on es registra la major intenció de vot: ho farà un 41% dels seus residents, dels quals un 48% votarà que SI, mentre que un 44% ho farà pel NO. El barri de Can Rial és el que detecta una menor voluntat de participació: només un 5% de les 65 persones enquestades aniran a votar, totes a favor del SI.

La gran majoria dels enquestats han manifestat que coneixen perfectament que el proper 24 d’abril es farà aquesta consulta sobiranista a Esparreguera.