II Cicle de diàleg entre religions, a la Passió d’Esparreguera

 
10/01/2013

A l’inici de la passada temporada (la del 2012) de la Passió, es va posar en marxa un cicle de conferències sota el títol “Jesús i el diàleg entre religions”. Després de l’èxit que va tenir, enguany s’ha plantejar continuar amb el cicle, així doncs, aquest proper diumenge 13 de gener, es posa en marxa el Segon Cicle de Conferències: el diàleg entre religions, amb el títol “Les religions en temps de crisi”.
Igual que l'any passat, la idea és promoure el debat en un tema d'interès social, i aconseguir que La Passió estigui present als mitjans de comunicació durant els mesos de gener i febrer, previs a l'inici de l'espectacle, aprofitant-ho per fer-ne difusió.
La crisis és un element important en els nostres dies, així com també té un paper fonamental en la passió: crisis de fe, d'esperança, de decisió, d'autenticitat... La crisis actual ha tocat profundament la nostra societat. Les religions donen resposta a aquestes necessitats actuals. I ho fan de maneres molt diferents. Les conferències pretenen explicar què fan les religions davant la crisi i quina podria ser les actituds i els valors que hauríem de plantejar-nos per a superar-la el més digna i humanament possible. La crisis ens fa reflexionar sobre moltes coses, com l'estil de vida, i pot ser una oportunitat per créixer en valors tals com la confiança, el deixar-se ajudar, la solidaritat, l'atenció a l'altre i així aquesta superació sigui un creixement i un enriquiment personal i comunitari.
El cicle tindrà lloc entre els mesos de gener i febrer, amb la coordinació del Sr. Joan Hernàndez Serret, professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, i director del GTER (Plataforma oficial de diàleg interreligiós).
Hi haurà en total 4 sessions:
- 13 de gener (Judaisme)
- 27 de gener (Islam)
- 10 de febrer (Budisme)
- 24 de febrer (Cristianisme)
Aquest diumenge, hi haurà la primera conferència, serà a les 18h a la Sala Petita del Teatre de la Passió d’Esparreguera, de la mà del Sr. Burdman, delegat de diàleg interreligiós de la Comunitat Israelita de Barcelona i responsable del departament de tradició i cultura jueva.