Concentració pacífica a Esparreguera

ESPARREGUERA TV
14/01/2018

Comparteix

 La Plaça Groga d’Esparreguera

Veïns s’aixequen amb una plaça vestida de color groc

 

Esparreguera s’ha aixecat aquest divendres 12 de gener de 2018 amb el mobiliari urbà de la plaça de l’Ajuntament vestit de color groc.

El dia abans, el dijous 11 a les 8 del vespre la plaça de l’Ajuntament va acollir una nova concentració pacifica per tal de demanar una vegada més la Llibertat del Presos Politics catalans. Els empresonats sense cap sentència per suposats delictes de intencionalitat política.

La presó preventiva també anomenada presó provisional pot arribar als quatre anys de presó sense fer cap judici ni cap sentència. Val a dir que es una mesura contraria al principi de presunció de innocència, donat que l’acusat abans de que es demostri la culpabilitat d’un suposat delicte ja es complint la pena, i que en determinats països del món en fan abús d’aquesta mesura provisional i la seva durada.

A Esparreguera, sovintegen les concentracions pacífiques per fer visible la petició de Llibertat dels presos polítics. Els Presidents d’entitats culturals en el moment de la seva detenció, de la ANC, en Jordi Sànchez, y de Òmnium Cultural, en Jordi Cuixart; i el  Vicepresident del Govern, l’Oriol Junqueras, i el Conseller en Joaquim Forn, polítics legítims i electes de la Generalitat de Catalunya.

La tònica d’aquestes concentracions on es fa visible la petició de Llibertat hi trobem com a practica habitual la lectura d’un o varis escrits. Acompanyats en alguna vegada de música o lectura d’algun poema. La Concentració d’aquest dijous a la plaça de l’Ajuntament convocada per la CDR Esparreguera varen tenir la lectura de dos escrits. Tanmateix en acabar la concentració algunes persones embolcallaren el mobiliari urbà de la plaça de color groc.

Val a dir que al matí del divendres els operaris de la Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Esparreguera varen retornar el mobiliari al seu aspecte original.

 

Lluis Artigas Jorba