El Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera realitza la 33a Mostra de Pessebres a Esparreguera

Col·lectiu de Pessebristes
09/12/2015

Comparteix
33a Mostra de Pessebres a Esparreguera

El Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera realitza la 33a Mostra de Pessebres a Esparreguera. La inauguració serà el dia 12 de desembre de 2015 a les 19:00h de la tarda i romandrà oberta del 12 de desembre de 2015 fins el 6 de gener de 2016. L’exposició es podrà visitar els festius de 12:00 a 14:00h i de 18:00 a 21:00h, dissabtes i feiners de 18:00 a 20:00h, a la Sala d’Exposicions Municipal (carrer dels Arbres, 38. Esparreguera).

Aquest any es podrà veure catorze diorames, obres d'Antonio Aceña, Isidre Castellví, Josep Colomé, Pilar Collado, Pere Durà, Maria Jordana, Ester Mitjà, Joan Montoriol, Bienvenido Morales, Feli Noguero, Fermín Osta, Assumpció Roca, Emili Sancho i Balbina Sangüeza.

Un Any més, el Col·lectiu de Pessebristes d'Esparreguera observa més enllà del que és propiament l'exposició de Diorames, i a través del Cartell fa ressò del que ens envolta, fent un clar paral·lelisme entre dos esdeveniments com son l'onada de refugiats de Siria cap a Europa i la Fugida a Egipte de Josep, Maria i el nen Jesús cap a terres més pròsperes.

Ambdós esdeveniments comparteixen el patiment físic, el dolor i l'angoixa com també el fet d'ésser refugiats, buscadors d'asil. Uns fugien de la matança dels nadons per part d'Herodes i els altres de la guerra de Siria. Tots ells forçats a abandonar les seves cases i a lluitar per les seves vides.

Les imatges que veiem constantment de milers de refugiats intentant entrar a Europa per Grècia o les costes italianes, ens fa pensar en una de les típiques escenes de la història dels diorames com és la Fugida a Egipte. La mar Mediterrània com també la travessa del desert, formen part del drama humà dels refugiats, ja siguin dels refugiats de 2015 com dels d'inicis del cristianisme.

La introdució d'elements físics dins l'escena com és el cartell indicador de Siria i Alemanya, reforça visualment el missatge del cartell de la 33 Mostra de Pessebres i ajuda a entendre que esdeveniments molt llunyans poden fusionar-se per descriure el drama humà dels refugiats.

Així doncs el pessebrisme i l'actualitat a Europa s'uneixen gràficament per fer reflexionar a l'espectador sobre el que passa actualment a Europa i com respon la nostra societat davant l'onada de refugiats.

 

 

Col·lectiu de Pessebristes d'Esparreguera