La Regidoria de Nous Catalans presenta la nova edició de l’Observatori de ciutadania i migració

aEsparreguera.com
20/02/2015

Comparteix
La Regidoria de Nous Catalans presenta la nova edici�� de l���Observatori de ciutadania i migraci��

L’Observatori aporta elements objectius sobre els aspectes més significatius dels col·lectius nacionals que viuen a Esparreguera per a ajudar a definir les actuacions presents i futures.

 

 

El divendres 27 de febrer a les 6 de la tarda, a la Casa dels Mestres (carrer Hospital, 39) d’Esparreguera, el regidor Jordi Mestres i Rosàs presentarà l’Observatori de ciutadania i migració, en un acte obert al qual pot assistir tothom que hi estigui interessat.

 

L’Observatori, elaborat per la Regidoria de Nous Catalans amb les dades provisionals de l’1 de gener de 2015 del Padró Municipal d’Habitants, recull les dades sociodemogràfiques més rellevants dels diferents grups nacionals que viuen a Esparreguera i presenta l’evolució històrica i comparativa del moviment migratori a Esparreguera, al Baix Llobregat i a Catalunya.

 

L’objectiu és aprofundir en el coneixement de les característiques de la població d’Esparreguera i analitzar els perfils dels grups de residents per a aportar elements que ajudin a planificar les polítiques locals i les estratègies d’intervenció des dels diferents àmbits professionals.

 

Tal com diu el regidor, Jordi Mestres i Rosàs, “actualment tenim el repte de mantenir una gestió eficaç de la diversitat per a enfortir els lligams de les diferents comunitats, però cal fer un pas més i treballar pensant en les segones generacions de les persones nouvingudes”.