Inaugurat la nova Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera

aEsparreguera.com
05/09/2014

Comparteix

Salvador Esteve: «Amb la nova Biblioteca L'Ateneu, Esparreguera reforça el paper dinamitzador en la vida del municipi»

Així ho ha afirmat el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, durant la inauguració oficial, aquesta tarda, de la nova Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera, acompanyat de l'alcade, Joan-Paül Udina, i del director general d'Arxius, Biblioteques i Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma.

La biblioteca està ubicada a l'antic teatre de l'Ateneu i ja va entrar en funcionament el passat mes de febrer substituint l'antiga Biblioteca Beat Domènec Castellet que havia donat servei durant 75 anys. Es tracta d'un edifici de nova planta semisoterrat de 1.895 metres quadrats útils, obra de l'arquitecte José Manuel Quiñoa que acull la biblioteca i l'arxiu municipal. Té tres plantes i està configurat de manera que cada una d'elles té com a mínim un pati d'entrada de llum natural. Inclou una sala polivalent, que té un accés independent, així com també l'arxiu municipal i la zona de treball intern.

L'equipament, ofereix un fons inicial de 32.750 documents, entre els quals hi ha 27.300 llibres i 5.450 documents audiovisuals. També té 105 subscripcions a diaris i revistes. La biblioteca està oberta al públic 35 hores i mitja setmanals.

Durant l'acte d'inauguració, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destacat que «Amb l'obertura de la nova biblioteca de l'Ateneu, Esparreguera reforça el paper dinamitzador i de referència en la vida del municipi, ja que es dota d'un espai i de recursos tecnològics que faran més eficaç i assequible el servei bibliotecari».

Salvador Esteve també ha recordat l'esforç que ha suposat per Esparreguera tenir la nova biblioteca i ha reiterat el compromís de la Diputació perquè totes les capitals de comarca i, en general, ha dit, «Les ciutats de més de 5.000 habitants tinguin biblioteca pròpia, i que les poblacions més grans disposin de biblioteques descentralitzades als barris».

La biblioteca d'Esparreguera forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que està integrada per 219 biblioteques i 9 bibliobusos. Aquests equipaments treballen de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l'accés a la cultura, el lleure i la informació als ciutadans de la demarcació de Barcelona.

Juntament amb la biblioteca, també s'ha inaugurat la plaça d'Antoni Nin i Escudé, on s'ubica l'equipament.

Prèviament a l'acte, el president de la Diputació de Barcelona s'ha reunit amb l'alcalde d'Esparreguera i membres de la corporació municipal a l'Ajuntament i ha signat al Llibre d'Honor.