Somescola.cat Baix Llobregat presenta la mobilització del 14 de juny a Barcelona per l’escola catalana

aEsparreguera.com
29/05/2014

Comparteix
Som Escola Baix Llobregat

Somescola Baix Llobregat ha presentat avui la mobilització del 14 de juny per l’escola catalana. Representants de la coordinadora han fet una crida a tota la comunitat educativa, les entitats i la societat en general, a assistir a la mobilització, que sota el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, tindrà lloc a les 18 h a la Gran Via amb el passeig de Sant Joan de Barcelona.

L’acte ha comptat amb la intervenció de Josep Maria Cervelló, portaveu nacional de Somescola.cat, i Jordi Ribó, president d'Òmnium Cultural - Baix Llobregat. Jesús Blanco, conseller d'educació del Consell Comarcal del Baix Llobregat n’ha fet la introducció. Cervelló i Ribó han valorat la situació actual i han coincidit en destacar la defensa col·lectiva del model escolar vigent com una qüestió de democràcia i de país. Així, han rebutjat la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules. Jordi Ribó ha qualificat d'amenaça imminent la sentència del TSJC que el 2 de juny pot obligar a imposar una quota lingüística a les aules catalanes si un sol alumne ho demana. També ha ressaltat que "el nostre model educatiu ens dóna normalitat, cohesió social, igualtat d'oportunitats i més integració per la qual cosa no hem de fer cap passa enrere".

Per altra banda, Josep Maria Cervelló, ha destacat la vàlua de la nostra comunitat educativa i que hem d'estar orgullosos de les persones que la formen, que sabran donar resposta a aquests atacs polítics i jurídics. A més, ha demanat al govern un pronunciament clar. Ha remarcat que justament el Baix Llobregat és l'exemple més evident de l'èxit del nostre model d'escola i la vigència i fortalesa del català.

Somescola.cat Baix Llobregat- Entitats cíviques i educatives per l'escola en català Convocada per 43 entitats cíviques i educatives que formen Somescola, la mobilització del 14 de juny serà un clam a favor de l’escola catalana i del sistema d’immersió lingüística -un model d’èxit i cohesió social que ha afavorit la igualtat d’oportunitats-, a més d’un reconeixement a la comunitat educativa que ho fa possible, tot coincidint amb el final de curs escolar.