Nova edició de Filmets per la convivència

aEsparreguera.com
16/04/2014

Comparteix

La Regidoria de Nous Catalans, amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua, organitzen una projecció de curtmetratges en el marc de la Setmana de la Llengua

Dins dels actes programats a la Setmana de la Llengua es farà una nova edició de Filmets (Badalona Film Festival), un  recull de curtmetratges per la Convivència que exposa de manera didàctica i directa fets quotidians de les relacions interpersonals. 

La projecció, oberta a tothom, es farà el dijous 24 d’abril de 2014 a les 6 de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

En aquesta tercera edició es presenten una sèrie de curtmetratges de diferents països. El material seleccionat aborda temàtiques com els problemes per a obtenir documents, les fronteres, els prejudicis o l’accés als drets civils.
 
L’objectiu és fomentar la reflexió sobre diversos àmbits relacionats directament o indirectament amb el món de les migracions i les relacions entre persones de diferents orígens. Es tracta d’apropar noves propostes a la població que facilitin i siguin una invitació a comprendre les migracions i la convivència entre cultures des d’una perspectiva constructiva.
 
La Plataforma per la Llengua hi aporta la reflexió sobre la importància d’aprendre el català per a integrar-se a la societat esparreguerina i catalana, en tot aquest procés d’acolliment i incorporació a la nova societat per part del nouvingut, i el compromís per a transformar la realitat des de la col·laboració i el treball actiu en associacions locals i nacionals.
 
Filmets per la convivència és una secció del Festival Internacional de Filmets de Badalona. Recopila i premia els curtmetratges presentats a concurs durant el certamen celebrat a Badalona. Posteriorment, els mateixos materials conformen el catàleg de la gira i són aquests els que fan possible projeccions com la que es gaudirà a Esparreguera.