Festa de campanya de la JOC, a Martorell

aEsparreguera.com
10/05/2012

Comparteix
Festa de campanya de la JOC, a Martorell

El proper dissabte 12 de maig Martorell acollirà la Festa de la Campanya de la JOC de Catalunya i les Illes. Des de les 11h del matí i fins a les 18h de la tarda, la plaça Pompeu Fabra (al costat de l'església de Crist Salvador, al barri de Buenos Aires), s'omplirà d'activitats festives i reivinidcatives al voltant de la campanya: "Ni el treball ni l'educació estan en liquidació #ocupaelsteusdrets!".

Aquesta és la campanya que la JOC (Joventut Obrera Cristiana), moviment juvenil internacional present al nostre municipi des dels anys 80, té en marxa des d'aquest curs, per fer visible quines són les precarietats que els joves estem vivint en aquests moments i prendre consciència de quins drets socials estem perdent en l'àmbit del treball i l'educació. Les activitats que s'han organitzat per aquest dissabte són ben diverses: a partir de les 11h hi haurà una mostra de les accions dutes a terme a Martorell i a altres pobles i barris de Catalunya al voltant del tema de la campanya i a les 13h una eucaristia a l'església de Crist Salvador. Després de dinar, a les 15:30h hi hauran xerrades simultànies a càrrec de joves de Martorell i rodalies, sobre diferents temes: com la lluita sindical de la SEAT, l'experiència de reivindicació contra el tancament de l'ambulatori d'Olesa, l'organització estudiantil als instituts, experiències educatives d'èxit com les Comunitats d'Aprenenatatge, o sobre els drets socials i l'organització política a l'àmbit muncipal. També a la mateixa hora s'organitzaran tallers artístics i reivindicatius de creació de pancartes, samarretes i xapes reivindicatives, de teatre o música entre altres.
A partir de les 17h i a la mateixa plaça Pompeu Fabra, es realitzarà una cassolada de protesta per la pèrdua de drets socials que estem patint com a conseqüència de la crisi, i en la qual es convida a tots els ciutadans de Martorell a participar-hi. Finalment i per cloure l'acte, hi haurà l'actuació del grup de ball de hip-hop d'Olesa de Montserrat, Beat Busters. Tots els actes són oberts a la participació dels martorellencs i martorellenques. A partir de les 18h, la festa es traslladarà a la plaça del Centre Cultural per participar de la Fira Jove de Martorell.


Font: JOC Baix Montserrat