Denís Ileri engega una campanya de micromecenatge per rodar el seu primer curtmetratge

aEsparreguera.com
25/11/2013

Comparteix

Denís Ileri , ha estudiat cinema a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya), i ara, després de treballar per diferents projectes aquí i Turquia, ha decidit de fer el seu primer curtmetratge sobre una historia molt impactant que va passar aquest estiu a Turquia. A continuació podeu llegir amb més detall el seu projecte i la seva campanya de recollir diner per realitzar-la (crowdfunding).


Si voleu saber més o voleu col·laborar, podeu utilitzar els següents links:

Si voleu veure al Facebook podeu utilitzar el següent link: facebook.com/direnmerdivenfilm

També ho podeu fer veient directament el vídeo curt que han preparat per explicar-vos. Té subtítols en català: https://vimeo.com/channels/direnmerdiven

 

Si voleu, per aquest link (Indiegogo) aquí podeu fer la vostra contribució modesta: Indiegogo: igg.me/at/direnmerdiven

Si voleu veure els imatges de la història real que va passar a Turquia, mireu el link següent: http://gokkusagidevrimi.tumblr.com/

Més coses sobre el tema:

 

 

Projecte DIREN MERDIVEN
Basat en una història real plena de color.

Diren Merdiven és un curtmetratge basat en una història real sobre un home retirat que va pintar les escales del seu barri amb els colors de l’arc iris. El seu simbòlic acte de rebel·lió artística va esdevenir una icona: veïns i visitants s’arribaren a les escales en una mostra de suport i admiració.

Una setmana després, en plena nit, el govern va enviar operaris per tal de cobrir les escales amb precipitada i antiestètica capa de pintura gris. És llavors quan els fets es fan realment interessants. El veïns s’indignen i la història explota a través de les xarxes socials – les escales passen a ser batejades sota el hashtag #direnmerdiven o el que és el mateix: “les escales de la resistència”.

I progressivament, altres ciutadans es van afegir a la protesta i van començar a pintar les escales dels seus barris en un acte de solidaritat i rebel·lió; primer als barris d’Istanbul però acabà estenent-se arreu del país. Va ser, probablement, la protesta més acolorida de la història. (Fes una ullada als centenars d’imatges de les escales #direnmerdiven)


Un pont entre dues cultures
El curtmetratge, rodat a Barcelona, és un film de ficció basat en una història real que va succeir a Turquia. El protagonista del guió és un home retirat que inicia una cadena de reaccions dels veïns de la ciutat que esdevé una autèntica revolució després de ser pintades de gris. Amb aquest projecte el nostre objectiu és internacionalitzar i universalitzar la història de les escales de colors i la missatge darrere d’elles: sempre hi ha una manera d’aportar color al món.

Fill de pare turc i de mare catalana, el director Denís Ileri també veu aquest projecte com a pont entre aquestes dues cultures mediterrànies; una mostra de suport a aquells que van lluitar en contra de la censura i l’opressió en les protestes de Gezi Park. Volem dir a tots ells que la seva història està sent explicada i nosaltres hi volem aportar humilment el nostre gra de sorra, començant per Barcelona.

 

El nostre pressupost de 4.200€ i es divideix en quatre grans apartats:

Fotografia (càmeres, il·luminació, travelling, etc.): 1500€

Direcció artística (uniformes antidisturbis, atrezzo, i un MUNT de pintura): 1200€

Producció (transport, menjar per als nostre voluntaris, etc.): 1000€

Taxes (Indiegogo, assegurança i permisos de rodatge): 500€

 

Les recompenses
Ajuda’ns a fer possible aquest projecte! Fes una ullada a les nostres recompenses. Els sospitosos habituals – DVDs, invitacions per l’estrena, i d’altres per l’estil – i també alguns regals únics fets amb molt d’amor per el nostre talentós equip i que podreu veure detallats a la nostra galeria. També estem contents de poder oferir una fotografia d’edició limitada realitzada exclusivament per a Diren Merdiven obra de Bradley Secker, un fotoperiodista especialitzat en les conseqüències de les accions socials i polítiques a l’orient mitja i el nord d’Àfrica, publicat al The Guardian, The New York times, TIME.com, BBC, CNN i altres.

 

Què és el següent?
El nostre rodatge està programat pels dies 18 al 22 de desembre. L’objectiu és acabar la postproducció abans de l’estiu de 2014. Fins llavors la nostre prioritat és la de motivar a gent com tu a creure en la nostra història i ajudar-nos a dur a terme el nostre petit somni.

Aquest agost, un home normal i corrent va canviar el món amb un pinzell. Ara, a la nostra pròpia manera – divulgant la història a través d’una pel·lícula –, esperem seguir els seus passos.