Sant Esteve acull amb èxit la 42a Trobada de Petits Caramellaires del Baix Llobregat

aEsparreguera.com
04/05/2012

Comparteix
Trobada Petits Caramellaires Baix Llobregat

Sant Esteve va acollir dimarts, 1 de maig, la 42a Trobada de Petits Caramellaires del Baix Llobregat. La cita va estar organitzada per la Coral Infantil i el Cor Jove i va reunir a un total de tretze agrupacions musicals de la comarca. Cap a quarts d’onze del matí es va celebrar a la Pista Coberta Francesc Castellet l’acte de benvinguda que va anar a càrrec del grup de teatre local L’Ull de Bou. També es va assajar un cant comú que era una de les novetats de la trobada.

Les trobades de petit caramellaires es remunten a l’any 1970 quan les colles infantils de caramelles de diferents pobles del Baix Llobregat van decidir donar un nou impuls a aquesta tradició i van acordar organitzar cada any una trobada a un poble diferent de la comarca. Des d’aleshores, Sant Esteve havia organitzat dues vegades la trobada, al 1984 i al 2004, i aquesta era la tercera.

Caramelles
Un dels moments més esperats era la cantada de caramelles a diferents punts del municipi. A la plaça de la Vila ho van fer els tres grups de Sant Climent de Llobregat i també el grup de caramellaires d’Abrera. A la plaça Dr. Tarrés va actuar els petits caramellaires de Castellbisbal i el grup de Martorell que porta més de 70 anys cantant caramelles al seu municipi.
També hi van actuar el grup de caramelles infantils de la parròquia de Sant Baldiri de Sant Boi. Algunes de les seves integrants no només cantaven caramelles sinó que portaven també un vestit tradicional.

Als jardins de l’Ajuntament van cantar els nens i joves de la Coral infantil i el Cor jove i també els membres de l’escola de cantaires del casal familiar de Viladecavalls. Finalment, a la Xic Mateu, davant una gran expectació van actuar els Rossinyols Novells d’El Papiol, l’Estol infantil de cantaires d’Hostalets de Pierola i els petits caramellaires de Castellví de Rosanes.

Acte de cloenda
Tot i que a la tarda hi havia més activitats al municipi, l’acte de cloenda es va celebrar abans de dinar. En primer lloc amb una cantada conjunta d’una peça musical que havien assajat tots junts a primera hora del matí. La van cantar un total de 334 caramellaires que van assistir a la trobada i els gairebé 300 acompanyants. Aquest cant final va comptar amb la col•laboració dels alumnes de l’Aula Municipal de Música.

Finalment es van adreçar als presents el President de la Coral infantil i el Cor Jove de Sant Esteve, Jordi Rubinart, el regidor de cultura Jordi Borrell i l’alcalde Enric Carbonell que van lliurar un petit record a totes les colles participants. L’esbart dansaire també va voler ser present en aquesta trobada i va estrenar un nou ball davant de tots els assistents.


Font: Ajuntament de St. Esteve Sesrovires

 

MÉS IMATGES

Trobada Petits Caramellaires Baix Llobregat
Trobada Petits Caramellaires Baix Llobregat