La Passió d’Esparreguera serà guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012

aEsparreguera.com
12/04/2012

Comparteix
Creu Sant Jordi

El Govern de la Generalitat ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels seus mèrits i pels seus serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural

"Fundació Privada de La Passió d’Esparreguera. En reconeixement a la trajectòria d’una entitat que promou un dels espectacles de referència de la cultura popular i tradicional de Catalunya, amb quatre segles de representacions. El conjunt d’activitats que impulsa, de caire cultural, social i esportiu, contribueix a la dinamització de la vila del Baix Llobregat i és un exemple de vertebració col·lectiva."

El president de l'entitat, Jaume Cassi, assegura que estan "molt contents per la concessió" i "perquè es posa fi a un greuge comparatiu", ja que la Passió d'Olesa ostenta aquesta distinció des de l'any 2002.

En el cas de La Passió, és guardonada "per la defensa que ha fet de la llengua catalana, sobretot, durant les èpoques més dures del franquisme", ja que l'espectacle, que té més de 400 anys d'història, s'ha representat sempre en català. Cassi també recorda que l'any 1952 es va gravar al teatre de La Passió la primera pel·lícula rodada en català de la dictadura, “El Judas”, d'Ignacio F. Iquino.

El president de La Passió també afirma que estan "molt agraïts a tots aquells que han treballat per fer-ho possible". El Patronat Parroquial d'Esparreguera ha estat qui ha fet la nominació, que ha estat apadrinada pels tres esparreguerins guardonats amb una Creu de Sant Jordi, l'estilista Lluís Llongueras, l'actriu Anna Lizaran i l'escultor Ramon Cuello.

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 20 d’abril al Palau de la Generalitat.


Font: esparreguera.cat