Alumnat de 2n batxillerat de l’institut El Cairat guardonats amb premis a la XIII edició de l’Exporecerca Jove celebrada a Barcelona

aEsparreguera.com
12/04/2012

Comparteix

Els passats 29, 30 i 31 de març es va celebrar al CosmoCaixa la XIII edició de l’Exporecerca Jove, on un any més alumnat de l’institut va participar presentant 10 projectes

Enguany l’Exporecerca Jove va acollir 89 estands amb representants d’una gran varietat de comunitats autonòmiques, a més d’estudiants de Bèlgica, Eslovàquia, Brasil, Rússia i Paraguai.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va visitar la mostra el divendres 30 a la tarda i va conversar amb tots els joves de secundària que exposaven els seus treballs d’investigació en estands on mostraven tant els resultats de la seva recerca amb pòsters i mitjans multimèdia, com l’utillatge utilitzat, muntatges, maquetes, etc. La consellera va resumir la importància de l’Exporecerca Jove amb les següents paraules: “Hi ha treballs de recerca de tots els camps, des de l’històric fins al camp de l’aviació, passant pel camp de l’alimentació o pel de la robòtica. El que és bonic és veure que en tot àmbit de coneixement poden aportar alguna cosa que encara no havia estat demostrada o aprofundir quelcom que havia estat investigat. Aquesta és la gran lliçó i darrera d’aquests magnífics alumnes hi ha magnífics professors. És una de les millors maneres de dir que estem preparats de cara al futur”.

A aquesta XIII edició dos alumnes de 2n de batxillerat de l’institut El Cairat van estar guardonats dins la categoria C:
- Jordi Agustí Pedrero Vela va rebre el Primer premi de l’Exporecerca Jove, així com el Premi de Ciències Socials, pel seu treball La llarga espera. Estudi dels aspectes més rellevants de l’adopció internacional al nostre entorn. La professora que va guiar aquest treball va ser la Carme Piqué.
- Júlia Castellano Llordella va obtenir el Tercer premi Exporecerca Jove pel seu treball La memòria i els falsos records. És real la realitat? El tutor d’aquest treball va ser l’Artur Ollero.


Font: Esparreguera.cat