Agafem Impuls! Presentació en societat del CIEE

aEsparreguera.com
02/04/2012

Comparteix

Els empresaris i professionals que conformen el Cercle d’Iniciatives Empresarial d’Esparreguera (CIEE) citen la societat esparreguerina a Can Pasqual per presentar l’entitat

El dimecres 28 de març a la sala d’actes de Can Pasqual i de la mà de l’eslògan “Agafem Impuls!”, el grup d’empresaris i professionals d’Esparreguera fundadors del Cercle d’Iniciatives Empresarials d’Esparreguera van presentar l’entitat i els seus objectius.

La Sra. Isabel Torres, presidenta de l’entitat, va iniciar l’acte fent esment de l’optimisme que els mou i el desig de generar noves oportunitats de treball. La resta de ponents per ordre d’intervenció van ser Pablo Chamorro (tresorer de l’entitat), Joan Cuello (vicepresident i gestor del web) i Josep Pons (secretari).

Durant el 2011 un grup d’empresaris d’Esparreguera, la majoria professionals dedicats a activitats tècniques, van decidir impulsar aquesta iniciativa empresarial amb l’objectiu de crear un punt de trobada per a defensar els interessos empresarials del municipi així com per a activar i reorientar l’escenari laboral i econòmic de la població. En aquest procés també hi va participar l’Àrea de Promoció Econòmica donant-hi suport tècnic i posant a disposició espais municipals per tal que el cercle pogués desenvolupar alguna de les seves trobades inicials.

Durant l’acte aquest grup d'empresaris i professionals units amb l’objectiu comú d’innovar i de promoure a competitivitat i l’ocupació a Esparreguera, van presentar un seguit d’objectius comuns:
a) Fomentar l'intercanvi d'idees i experiències i la cooperació entre les empreses.
b) Promoure polítiques actives per a millorar la competitivitat del conjunt empresarial.

Per aconseguir els objectius marcats l'associació pensa dur a terme un seguit d’activitats, les més representatives de les quals seran:

- Trobades periòdiques per a propiciar l'intercanvi i una relació continuada, treball en xarxa
(network), presentació d'empreses i sopars-xerrada amb ponents especialistes en temes d'interès.
- Taules rodones per a crear debat, recollir iniciatives i propostes
- Reunions per a dissenyar calendari anual d'accions i objectius
- Trobades amb altres associacions locals (no-empresarials) amb la intenció d'activar una relació de col•laboració.
- Cooperació amb l'Ajuntament mitjançant taules de participació, convenis de col•laboració...
- Espai IDEA. Convocatòria de projectes per a la dinamització local a través de la participació en el disseny de les línies de treball que esdevinguin més positives pel municipi.
- Expo Esparreguera. Mostra de productes i serveis locals per a posar de manifest el potencial socioeconòmic d’Esparreguera.
- La festa del petit empresari. Sopars d’empresaris.

Els assistents varen manifestar la necessitat de combinar i complementar idees per a generar el model de l’Esparreguera del futur. Aquest model cal crear-lo entre tots i a tots els nivells: social, cultural i econòmic. Cal aprofitar les innovacions aportades per totes les parts. Intercanviar i que, fruit d’aquest intercanvi, s’impulsi Esparreguera cap endavant per a guanyar especialització i habilitats. Augmentar el coneixement i la comunicació i la cooperació farà accelerar el ritme de la innovació i, com a conseqüència, farà créixer el ventall d’oportunitats per a Esparreguera.

El CIEE i la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera mantenen reunions mensuals per a compartir, desenvolupar i treballar sobre temes d’interès, fer seguiment dels projectes de l’entitat i donar-hi suport.

Per a concloure l’acte de presentació, el CIEE va convidar els assistents a gaudir d’ una copa de cava al pati del restaurant LÂL.

Per a més informació, podeu consultar el web www.cieesparreguera.com o contactar amb l’entitat trucant al telèfon 93 777 60 51 o enviant un correu electrònic a info@cieesparreguera.com.


Font: esparreguera.cat