El Projecte Rossinyol inicia la 3a edició

aEsparreguera.com
28/08/2013

Comparteix

Busquem voluntaris per iniciar la tercera edició del Projecte Rossinyol que vulguin apadrinar infants i joves en temes educatius, socials i de llengua.

L’Ajuntament d’Esparreguera inicia la tercera edició del projecte Rossinyol a Esparreguera, amb la recerca de voluntaris. Per a l’edició d’enguany, es busquen col•laboradors majors d’edat, residents a la vila i que estiguin disposats a dedicar una tarda a la setmana per tal d’apadrinar un infant o un jove.

Els interessats poden trucar als tel. 93 777 69 61 i/o al tel. 93 777 75 71 o adreçar-se personalment a l’edifici de Can Pasqual (carrer dels Cavallers, 26) i preguntar per les Regidories d’Ensenyament i Nous Catalans.

El Projecte Rossinyol és un programa d’apadrinament d’un infant o d’un jove per part d’un adult esparreguerí que parteix del voluntariat amb objectius corresponents a tres eixos bàsics: l’educatiu, l’aprenentatge i l’ús social de la llengua catalana i el coneixement del medi.

Està avalat per la Universitat de Girona i forma part d’una xarxa de projectes d’apadrinament existents als Estats Units d’Amèrica, a Israel i a Suècia. A Catalunya, la Universitat de Girona n’ha estat la pionera.
Els col•laboradors acompanyen periòdicament un nen/a o un noi/a apadrinat, per tal que conegui diferents espais de la vila, llocs de lleure, àmbits de producció cultural, se l’ajudi a fer el seguiment de l’escolaritat i se li doni suport en les matèries escolars. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració i d’adaptació sociocultural.