PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet presenta als ajuntaments de la comarca les eines per millorar la competitivitat de les pimes i els autònoms

aEsparreguera.com
23/03/2012

Comparteix
Trobada ajuntaments i PIMEC

El president de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet, Ramón Pons, s’ha reunit amb els tècnics de promoció econòmica dels ajuntaments del Baix Llobregat i l’Hospitalet per compartir amb ells les diferents eines que PIMEC posa a disposició de les pimes i els autònoms per millorar la seva competitivitat.

Les eines presentades se centren en les àrees de desenvolupament econòmic, internacional i finançament, que són precisament aquelles en què PIMEC ha detectat que les empreses tenen més necessitats. Segons ha explicat Ramón Pons, la voluntat de la patronal és ser un referent en què els ajuntaments trobin serveis que no poden oferir pel seu compte i s’estableixin acords de col•laboració.

A la jornada hi han assistit 29 representants dels municipis de la comarca del Baix Llobregat i l’Hospitalet.

Els responsables dels diversos departaments de la patronal han presentat els serveis que ofereixen.

Albert Vilardaga, director del departament de Desenvolupament Econòmic i Territorial de PIMEC, ha explicat els serveis per potenciar la competitivitat de les empreses i del territori, i ha detallat els programes enfocats a potenciar el creixement i la consolidació empresarial des de l’àmbit local, així com les accions que s’estan portant a terme per millorar la situació dels polígons industrials.

Per la seva banda, Joan Carles Espígol, del Departament Internacional de PIMEC, ha insistit en la importància de la internacionalització de les empreses en el context econòmic actual. La patronal ofereix una sèrie d’eines adaptades a cada empresa i en funció del seu grau d’internacionalització, com el Servei de Suport a l’Exportació per a pimes, que consisteix a incorporar a l’empresa un tècnic sènior a temps parcial que ajuda en l’operativa internacional, fent la tasca “d’export manager”.

Fran de la Torre, director del departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC, ha demanat als ajuntaments la seva col•laboració per poder ajudar a les empreses tant en l’accés al finançament com en l’acompanyament bancari d’una forma ràpida i immediata.

Amb aquesta finalitat, la patronal aporta una xarxa de professionals que coneixen al detall tots els instruments financers existents i la forma d’accedir-hi. De fet, el proper dia 22 de març se celebrarà a la seu de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet la jornada “La pime i el finançament” amb l’objectiu de presentar a les empreses fórmules reals per obtenir crèdit i diversos casos d’èxit.

Font: PIMEC Baix Llobregat