Esparreguera i Martorell estableixen llaços de col·laboració entre les regidories d’immigració

aMartorell.com - Ràdio Martorell 91.2 fm
19/03/2012

Comparteix

Esparreguera i Martorell estableixen llaços de col·laboració entre les regidories d’immigració per intercanviar percepcions i reforçar la línia de treball mancomunat.

La passada setmana es va mantenir una trobada entre les àrees d’immigració de l’Ajuntament de Martorell i Esparreguera per tal d’intercanviar experiències i plantejar propostes comunes.

En el marc del Programa Intermunicipal per a la Convivència es va celebrar la trobada entre els Ajuntaments de Martorell i Esparreguera per tal de conèixer la realitat de cada municipi i com s’afronta el fet migratori des de les àrees d’immigració. En representació de l’Ajuntament de Martorell vam comptar amb la presència de la regidora Maria Mercè Morera i Santafé i des de l’Ajuntament d’Esparreguera el regidor Jordi Mestres i Rosàs conjuntament amb les respectives tècniques.

Des de l’any 2000 es treballa en xarxa entre els Ajuntaments d’Abrera, Olesa de Montserrat i Esparreguera. Al llarg de l’any 2001 es va signar la declaració del Baix Llobregat i pluralitat, una identitat pel segle XXI i finalment al 2005 es consolida el treball Intermunicipal amb l’aprovació del Programa Marc, a través del qual s’han planificat de manera conjunta iniciatives com les Sessions d’Acollida.

La finalitat del Programa Intermuncipal per la Convivència és reflexionar i plantejar accions conjuntes a nivell Intermunicipal, per a l’abordatge dels fenòmens migratoris.

Actualment la Comissió Intermunicipal (executora de les accions) està composada pels municipis d’Abrera, Collbató, Olesa, Sant Esteve de Sesrovires i Esparreguera.