El comerç estranger al Programa “MOSAIC”

aEsparreguera.com
13/03/2012

Comparteix
Radio MOSAIC

La Regidoria de Nous Catalans, Ràdio Esparreguera i l’ UBE (Unió de Botiguers d’Esparreguera) tornen amb el programa de radio MOSAIC.

El 6 de març vam poder escoltar la segona edició de les emissions del programa de ràdio; MOSAIC, emmarcat dins de la campanya antirumors, impulsada per la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i que té com a objectiu donar a conèixer diferents històries de vida de persones estrangeres , en aquest cas, persones que regenten comerços i que tenen la seva vida quotidiana ja a Esparreguera; el seu nou futur.

Tal i com diu el regidor de Nous Catalans, Jordi Mestres i Rosàs, a través del programa de ràdio es pretén donar a conèixer una visió àmplia de les diverses comunitats presents a la Vila. En aquest cas, les que regenten comerços: bars, restaurants, botigues, etc.

En aquesta segona edició vam comptar amb la col•laboració del president de la Unió de Botiguers, el Sr. Raúl Gómez que va resumir la normativa d’obertura de comerços, horaris, etc. I com a convidades van participar dues persones de la Xina que es dediquen a la restauració. Van mostrar-se molt contentes de viure i treballar a Esparreguera, van explicar la seva arribada, com van obrir el bar, com s’han adaptat a les formes de viure, l’escola, la llengua, etc i creuen que amb una rialla amable i treballant moltes hores el negoci els anirà funcionant malgrat la crisi.

Degut a la durada de les emissions, l’espai dedicat als comerços ocuparà dos programes, un el mes de març i el segon el mes d’abril.