Jornada Comarcal sobre Associacionisme en femení en el marc dels actes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

aEsparreguera.com
12/03/2012

Comparteix

En el marc del Dia Internacional de les Dones, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, mitjançant el Consell de les Dones del Baix Llobregat i l’ajuntament del Prat de Llobregat organitza la Jornada Associacionisme Femení, construïm ciutadania que tindrà lloc el dimecres 14 de març a les 17.00 h. en el Cèntric.

L’objectiu de la jornada és conèixer la situació actual del teixit associatiu de dones i posar-ho en relació amb el context social, econòmic i polític. En aquest sentit, per tal de fer una diagnosi de la comarca, la periodista i membre del Consell de les Dones del Baix Llobregat, Marta Corcoy Rius, presentarà les dades principals d’una recerca que ha realitzat sobre l’associacionisme femení al Baix Llobregat.

Amb la jornada, es vol visibilitzar les diferents formes que adopta la participació de les dones en la vida social i política i la importància d’aquest activisme per a la cohesió social. D’aquí la presentació de diferents experiències d’entitats i col·lectius de la comarca com ara l’Associació de Dones de Sant Vicenç dels Horts, la Xarxa de Dones emprenedores d’Esplugues de Llobregat, el Grup Criança del Prat, el Consell de Sàvies de Begues i l’Associació Gent i Futur de Cornellà de Llobregat.

Amb la jornada es vol iniciar un diàleg al voltant de l’activisme femení, la seva evolució i les diferents formes que estan emergint a l’actualitat. Per aquest motiu, la periodista del Prat Comunicació i membre del Consell de les Dones del Prat de Llobregat, Patricia Boyer Escudero, iniciarà la reflexió amb diferents expertes i activistes feministes de la comarca.
Des del Consell de les Dones del Baix Llobregat, a partir de la comissió de treball sobre participació i lideratge, s’està realitzant una profunda reflexió sobre la participació, els models existents i les diferents maneres que les dones utilitzen per incidir a la vida social i política. D’una manera col·lectiva i des d’un punt de vista crític, les participants de la comissió volen reflexionar sobre la incidència del moviment feminista i les estratègies a seguir per aquests anys per tal d’aconseguir veritablement la plena ciutadania.

Clica aquí per veure el programa de la jornada.

 

Documents Adjunts