El Servei Català Trànsit posa en marxa un pla d'acció davant l'elevada sinistralitat registrada al gener i febrer a les carreteres catalanes

aMartorell.com - Ràdio Martorell 91.2 fm
12/03/2012

Comparteix

Davant el repunt de sinistralitat que s’ha registrat els dos primers mesos d’aquest 2012, el Servei Català de Trànsit (SCT), juntament amb la Policia de la Generalitat — Mossos d’Esquadra, establirà a partir d’aquest cap de setmana de març un pla d’acció per frenar aquest increment de les víctimes mortals a les carreteres de Catalunya.

Aquest pla d’actuació es desenvoluparà amb un augment de la presència policial a les carreteres.

En aquest sentit, es portarà a terme una acció concreta de planificació de controls de trànsit dels Mossos d’Esquadra per tota la xarxa viària catalana, concentrada els divendres i els diumenges. Convé destacar que aquests dos dies de la setmana són els que han registrat un augment més significatiu d’accidentalitat aquest 2012.

Així doncs, es reforçarà la vigilància policial en els eixos viaris principals de les demarcacions territorials respectives i es farà una incidència especial en els controls de velocitat, que es portaran a terme amb vehicles policials equipats amb cinemòmetres (radars).

També s'instal·laran temporalment sistemes de radar en línea amb caixes RADAR.

També s’incrementaran els controls d‘alcoholèmia i drogues especialment concentrats a les hores vinculades als desplaçaments lúdics i a les zones d’influència d’espais d’oci.

Els controls es faran a més, sobre elements de seguretat passiva, fonamentalment sobre l'ús correcte del cinturó per part de tots els ocupants dels vehicles i la vigilància sobre les conductes d’alt risc concretades en els avançaments antireglamentaris i les conduccions temeràries.

Convé destacar que aquest dispositiu restarà vigent tots els caps de setmana d’aquest mes de març i, un cop finalitzat aquest període, es revisarà en funció de l’evolució i la tendència de l’accidentalitat per tal de valorar el manteniment de la implementació o adequar-lo, si és el cas.

A banda d’aquest operatiu policial en col•laboració amb els Mossos d’Esquadra, el Servei Català de Trànsit també farà tasques de vigilància i control aeri a través de l’helicòpter.