El Departament de Salut de la Generalitat dóna a conèixer la plataforma Canal Salut

aEsparreguera.com
07/03/2012

Comparteix

Tots els ciutadans catalans podran accedir a la seva carpeta personal de salut i el seu pla de medicació individual a final d'aquest mateix any a través d'internet.

El Departament de Salut de la Generalitat ha donat a conèixer aquest dilluns a Barcelona aquesta experiència tecnològica, en el marc de la plataforma Canal Salut, que pretén facilitar l'accés als ciutadans, professionals i entitats als serveis i recursos electrònics relacionats amb temes de salut.

El baix ús del certificat digital, a través del DNI electrònic, o de l'Agència Catalana de Certificació, dificulta, de moment, que tots els ciutadans que poden fer la consulta la facin de forma efectiva, ha indicat.

A final d'aquest any, això no obstant, el govern català pretén que tots els ciutadans de Catalunya més grans de 18 anys puguin tenir la seva carpeta personal de salut disponible a través d'internet. Ara s’està estudiant la possibilitat que la certificació digital pugui realitzar-se a través de la targeta SIM del mòbil, de forma similar a quan es realitza una compra, per facilitar que s'estengui el seu ús i sigui també més fàcil la consulta de les dades de salut personals.

De moment, aquesta possibilitat s'ha temptejat amb motiu de la celebració del Congrés Mundial de Mòbils, que es va desenvolupar la setmana passada a Barcelona. A més de la consulta de la carpeta personal de salut, el departament ha desenvolupat el servei Diagnosticat, un projecte de dades obertes d'informació epidemiològica que té per objectiu oferir als ciutadans informació dels diagnòstics més rellevants de l'atenció primària a Catalunya.

Entre d'altres, s'ofereixen dades sobre grip, varicel•la, escarlatina i altres malalties de transmissió sexual, com l'herpes genital, així com el nombre de visites als centres d'atenció primària per setmanes i regions sanitàries.

S'ha creat també el Canal Diagnòstic per la Imatge, una pàgina web amb explicacions detallades de les diferents exploracions i preguntes freqüents relacionades amb el procés diagnòstic, i que està dirigida als ciutadans i també als professionals mèdics, amb fitxes de radiografies i recomanacions sobre proves de diagnòstic per la imatge.

En els dos mesos que fa que està en marxa aquesta pàgina ha tingut 3.200 visites. D'altra banda, Salut també implementarà un sistema de control de la hipertensió arterial amb la col·laboració de les farmàcies, després de considerar positiva una experiència realitzada al municipi de Cerdanyola del Vallès.