Finalitza el cicle “Jesús i el diàleg entre religions”

aEsparreguera.com
06/03/2012

Comparteix
Confer??ncia "Jes??s i el di??leg entre religions"

Aquest diumenge 4 de març, coincidint amb la pre-estrena de la temporada de La Passió d’Esparreguera, ha tingut lloc la cloenda del cicle de conferències «Jesús i el diàleg entre religions», que enguany s’ha dut a terme com a pre-temporada, durant els mesos de gener i febrer.

Aquesta quarta i última sessió ha tingut lloc a la sala gran del teatre, un cop va ser finalitzada la representació del primer dia de la Passió, on s’han aplegat unes 170 persones. Ha tractat la visió del Cristianisme en relació al tema plantejat. Per a tal fi s’ha comptat amb la intervenció del Pare Cebrià Pifarré, que és monjo del Monestir de Montserrat, doctor en Teologia i professor de Teologia Patrística i Història de l’Espiritualitat de l’ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona).

Les explicacions del Pare Cebrià Pifarré han girat al voltant de diverses referències dels evangelis sobre la figura de Jesucrist, destacant els valors espirituals que constitueixen la seva doctrina, així com la seva figura exemplar com a personatge integrat en la vida del poble amb el que va conviure.

En acabar la intervenció del Pare Pifarré, s’han afegit a la taula els altres tres conferenciants que han intervingut en aquest cicle: la monja budista Rev. Ani-la Marga Etxezarreta, directora de l’Institut Nagarjuna de Barcelona; el Sr. Jorge Burdman, delegat de diàleg interreligiós de la Comunitat Israelita de Barcelona; i el Sr. Taoufik Cheddadi El Harrak, vicesecretari de la Unitat de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDECAT) i imam de Mataró. La taula de ponents també comptava amb la presència del coordinador d’aquest cicle de conferències, Sr. Joan Hernàndez Serret, professor de l’ISCREB, i director del GTER (Plataforma oficial de diàleg interreligiós).

Per obrir la taula rodona, els alumnes de 3r. curs d’ESO de l’Escola El Puig d’Esparreguera (que durant el darrer trimestre han fet un treball sobre història de les religions) han dirigit unes preguntes a cadascun dels conferenciants, i aquests han anat responent de forma extensa i molt didàctica.

Acabat aquest torn de respostes, la roda d’intervencions s’ha dirigit al públic assistent, que ha incidit bàsicament en la temàtica del radicalisme religiós, que en alguns països representa actualment una important força política, i en les dinàmiques de creixement o decadència de les diferents religions en les societats actuals.

El president de La Passió d’Esparreguera, Sr. Jaume Cassi, va clausurar aquest primer cicle de conferències, agraint als ponents les seves explicacions, així com les seves aportacions personals, i a tots els assistents la gran atenció mostrada pel tema tractat, i l’activa presència mostrada amb les qüestions plantejades a la taula.
El president es va acomiadar anunciant la voluntat de La Passió d’Esparreguera de donar continuïtat a aquesta iniciativa durant la pre-temporada de l’any que ve.

Però de mentrestant, i durant els pròxims dies: 11, 18 i 25 de març, 1, 6, 14, 22 i 19 d’abril i 1 de maig, convidem a tots els mitjans de comunicació a assistir a aquest gran espectacle de la temporada 2012 de la Passió d’Esparreguera.

MÉS IMATGES

Confer??ncia "Jes??s i el di??leg entre religions"
Jes??s i el di??leg entre religions
Jes??s i el di??leg entre religions
Confer??ncia "Jes??s i el di??leg entre religions"