VI Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat

aEsparreguera.com
06/03/2012

Comparteix

El proper dimecres 7 de març tindrà lloc, a Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat, la VI Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat.

L’acte s’iniciarà a les 9:30 hores, amb la presentació del Sr. Joaquim Balsera –President del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Sr. Jaume Bosch – Alcalde de Sant Boi de Llobregat, el Sr. Antoni Reig - Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Mireia Solsona - Diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

En aquesta edició, la Jornada Comarcal de Joventut pretén iniciar un debat entorn a les polítiques educatives i d’ocupació, i la seva repercussió a les persones joves, principalment de la transició escola-treball, i de quina manera l’administració local hauria d’acompanyar, orientar i facilitar aquestes transicions, transformant les polítiques que actualment s’estan duent a terme per tal d’adaptar-les al complex context actual.

I en aquest debat, els professionals de les polítiques de joventut al territori tenen molt a dir, així com d’altres àmbits directament implicats, com ara educació, promoció econòmica o serveis socials.

La Jornada començarà amb una conferència – col•loqui del Sr. Jordi Longàs “Xarxa Transició Escola-Treball en el Baix Llobregat: aprenent de l’experiència”, i continuarà amb la presentació de cinc experiències que s’estan portant a terme a la comarca, i que pretenen acompanyar, ajudar i orientar als joves que veuen com la seva emancipació o la construcció del seu projecte vital amb unes condicions més o menys acceptables, esdevenen fites impossibles d’aconseguir.

Font: Ràdio de Martorell