Un alumne dels cursos de català d’Esparreguera a l’espai “Hola, em dic” del Canal 33

aEsparreguera.com
06/03/2012

Comparteix

L’esparreguerí Andrés Espinoza, protagonista de l’espai dedicat als nous catalans d’origen peruà

L’esparreguerí Andrés Espinoza va ser protagonista del breu espai “Hola em dic” que el Canal 33 va dedicar a la comunitat peruana resident a Catalunya al mes de desembre. L’enregistrament va tenir lloc en el marc d’una competició de natació, aprofitant una de les seves aficions.

Andrés Espinoza actualment és alumne dels cursos de català per a adults del Servei Local de Català d’Esparreguera (SLC), el qual, responent la crida feta per la productora del programa, va col•laborar amb els responsables del projecte audiovisual aportant diverses propostes de persones a qui podien entrevistar.

L’espai “Hola, em dic” forma part del programa "D'aquí d'allà", que és una iniciativa de la Comissió de la Diversitat de TV3 que té com a objectiu mostrar la realitat quotidiana de les principals comunitats de nous catalans i donar a conèixer amb més profunditat les seves cultures i societats de procedència.

En aquesta temporada 2011-2012 la televisió catalana ha incorporat cinc procedències: l'Argentina, el Pakistan, el Perú, el Brasil i el Senegal-Gàmbia. Les persones provinents d’aquests estats apleguen a Catalunya més de 170.000 persones.

L’espai "Hola, em dic" són peces curtes que tenyeixen la continuïtat del Canal 33 amb ciutadans catalans provinents del diversos estats protagonistes del mes. Cada persona ens explica una petita anècdota, una vivència personal. En el fons és un miniretrat de la vida quotidiana a Catalunya. El projecte compta amb un element bàsic: la complicitat dels protagonistes. Cada personatge mira i parla a càmera, es presenta. Ens obre una petita escletxa de la seva vida quotidiana, en un to simpàtic, proper i còmplice. Ho fa de forma desinteressada, amb naturalitat. "Hola, em dic" vol ajudar a reforçar la percepció de participació, de naturalització del fet migratori, de valors universals, de proximitat. Un mosaic de ciutadans nouvinguts.

Des del SLC i des de la Regidoria de Política Lingüística es vol destacar i valorar l’esforç per aprendre català d’Andrés Espinoza i de tots els seus companys de classe, per fer del català la llengua de comunicació espontània amb els seus conciutadans. També vol encoratjar tots els nous esparreguerins i alhora nous catalans perquè aprenguin el català i l’incorporin a la seva vida.

Andrés Espinoza: www.tv3.cat/videos/3832993/ANDRES-ESPINOZA