L'SCT incideix en la importància de revisar-se la vista per conduir amb seguretat

aEsparreguera.com
05/03/2012

Comparteix

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col•laboració amb la Federació Espanyola d’Associacions del Sector Òptic (FEDAO) i l’associació Visión y Vida, posa en marxa aquest cap de setmana una campanya a través dels 207 panells de missatgeria variable instal•lats al conjunt d’autopistes i carreteres catalanes, 71 del Servei Català de Trànsit i 136 de les concessionàries de les vies, per conscienciar els conductors de la importància de revisar-se la vista per conduir amb seguretat per la xarxa viària.

El missatge de la campanya serà ‘Veure-hi bé és seguretat. Revisa’t la vista’ i es difondrà en els panells durant la primera quinzena de març: des de divendres 2 i fins al divendres 16 de març.

D’aquesta manera es recordarà als conductors la necessitat de posar-se al volant o al volant amb plenes facultats visuals.

Segons l’estudi L’estat de la visió dels conductors espanyols impulsat per l’associació Visión y Vida i la FEDAO i elaborat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), un de cada quatre conductors de l’Estat espanyol té problemes visuals, és a dir, que sis milions de conductors circulen per les carreteres amb alguna deficiència a la vista.

A més, si es té compte que el 90% de la informació que es necessita per prendre una decisió quan es condueix es rep a través dels ulls, és important la sensibilització per a una vista òptima dels conductors amb l’objectiu final de reduir la sinistralitat a les carreteres.

Convé destacar que el missatge de la campanya es divulgarà a través dels panells de missatgera variable disposats a la xarxa viària de Catalunya, sempre que no se'n requereixi l’ús per a la informació i gestió d’afectacions i incidències viàries.

Font: Ràdio de Martorell