Els Bombers de la Generalitat i Telefónica col·laboren en el projecte @textil

aEsparreguera.com
02/03/2012

Comparteix

Els Bombers de la Generalitat i Telefónica col•laboren en el desenvolupament d'un projecte que permetrà sensoritzar les peces de roba dels Bombers.

El projecte @textil, estudia de forma pionera dotar a l’equipació dels Bombers d’uns sensors capaços de detectar gasos i generar-ne l’alarma oportuna de forma automàtic.

El projecte @textil, desenvolupat per Telefónica, és un projecte de sensorització de peces de roba capaces de detectar gasos i generar les alarmes oportunes, tant de forma local (al propi bomber), com a un centre de gestió. És a dir, permetrà monitoritzar en temps real les actuacions dels Bombers en ambients potencialment perillosos.

En concret, els Bombers de la Generalitat han cedit material (jaquetó d’intervenció), en el qual han inserit un polsador d’alarma i uns sensors que, en cas de detectar gasos, generarien automàticament l’alarma. Aquest material estarà exposat a l’estand de Telefónica, al Mobile World Congress. Així mateix, els Bombers de la Generalitat realitzaran unes proves que, tot simulant un ambient potencialment perillós, testaran els sensors del projecte @textil.

Els Bombers de la Generalitat col•laboren en el projecte @textil, tant en la seva fase de definició com en la fase de proves, atès que és un projecte que aplica la tecnologia actual a les intervencions dels Bombers amb l'objectiu de millorar la seguretat en les actuacions.