Comença la Passió d'Esparreguera

aEsparreguera.com
01/03/2012

Comparteix
La Passio 2012

La Passió d’Esparreguera és un espectacle amb una gran complexitat dramàtica i tècnica,que aconsegueix transmetre a l’espectador l’essència d’uns personatges amb dos mil anys d’història. La gran quantitat d’actors en escena, els vertiginosos canvis escenogràfics, la perfecta unió del text i la música original interpretada en directe per orquestra i cor, converteixen "La Passió d’Esparreguera" en una producció teatral de característiques úniques.

La Passió ha sabut mantenir al llarg dels anys la seva estructura original i es representa en 35 escenes dividides en dues parts, la primera al matí i la segona a la tarda.

Aquesta estructura poc freqüent en el teatre actual, converteix l’espectacle en una festa popular per gaudir tot el dia. Els espectadors estan convidats a viure una jornada teatral tant singular que de ben segur repetiran en més d’una ocasió al llarg de la seva vida.

Un centenar de personatges i més de quatre-cents figurants, orquestra i cor, equips de tramoia, escenografía, il·luminació i so, atenció a l’espectador, encarregats de vestuari i maquillatge, manteniment, administració...tots ells –prop d’un miler de persones que hi treballen desinteressadament, grans i petits- són el veritable motor que dóna continuïtat a aquesta herència.

 

Aquest any, des del Patronat de la Passió, es volen oferir diverses novetats en conjunt amb la situació actual. És per això, que aquest proper diumenge dia 4 de març, s’ofereix la pre-estrena a tot el públic a meitat de preu (10€), amb la idea de convocar més públic i especialment ciutadans d’Esparreguera que habitualment no assisteixen a l’espectacle.

A més, per afavorir l’assistència de públic, s’ofereixen tota una sèrie de packs per a grups a preus molt ajustats i per facilitat l’assistència per exemple de famílies (es poden consultar a la web).
Aquest dissabte, aprofitat que se celebra el Firastock a la població, la Passió d’Esparreguera hi serà present.

Per acabar el dia de la pre-estrena, es farà coincidir amb l’última conferencia del cicle “Jesús i el diàleg entre religions” a la Sala gran del mateix teatre a les 19h.

Aquesta darrera sessió consistirà en la presentació del tema comú del cicle de conferències per part del Cristianisme. El ponent de la jornada del 4 de març sobre el Cristianisme serà el Pare CEBRIÀ M. PIFARRÉ. És monjo de Montserrat, doctor en Teologia i professor de Teologia Patrística i Història de l’Espiritualitat de l’ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona)

En acabat, s’obrirà una taula rodona, amb la participació dels ponents de les quatre conferències, a més a més del coordinador del cicle, i el públic que vulgui intervenir. D’aquesta manera es donarà per tancat el cicle d’enguany. La intenció dels organitzadors és donar continuïtat a aquest projecte, que tan bona acollida ha tingut.
 

MÉS IMATGES

Poster Cristianisme

Documents Adjunts