MOSAIC, un programa de radio per conèixe’ns i aprendre de cada un de nosaltres

aEsparreguera.com
01/03/2012

Comparteix
MOSAIC

La Regidoria de Nous Catalans de l’Ajuntament d’Esparreguera i la Radio Esparreguera inicien el programa de radio MOSAIC.

El 7 de febrer va emetre’s la primera tanda d’emissions del programa de radio MOSAIC que té com a objectiu donar a conèixer diferents històries de vida de persones estrangeres i que tenen la seva vida quotidiana ja a Esparreguera; el seu nou futur.

La Regidoria de Nous Catalans conjuntament amb Radio Esparreguera ha començat aquest mes de febrer un programa de ràdio de periodicitat mensual (cada dimarts primer de mes). Aquesta iniciativa està emmarcada dins de la campanya antirumors; impulsada per la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

Tal i com diu el regidor de Nous Catalans, Jordi Mestres i Rosàs, en aquest espai es pretén mostrar una visió que inclogui tots els prismes de les diverses comunitats presents a la Vila.

Es tracta de donar a conèixer històries de vida de persones que conviuen a Esparreguera amb una visió positiva, d’èxit i que formen part de la comunitat de ciutadans.

En la primera edició es va organitzar una taula rodona amb joves procedents de diversos països com Romania, Marroc, Colòmbia, etc els quals van explicar quan van arribar a Esparreguera, el seu procés d’acollida, aprenentatge del català, quines eren les seves expectatives, què entenien com a persona nouvinguda o per exemple es va debatre respecte el sentiment de identitari entre altres aspectes.