Enagás invertirà 357 milions d'euros en la millora de la infrastructura per al subministrament de gas que la companyia té a Catalunya

aEsparreguera.com
28/02/2012

Comparteix

L'actuació, pel període 2011/2014, permetrà millorar la connectivitat entre l'Estat espanyol i l'Estat francès.

Una de les inversions previstes és la construcció del gasoducte de 170 quilòmetres entre Martorell i Figueres, que es preveu que estigui acabat el 2014 i que és clau per a la interconnexió amb Europa.

L'empresa destaca la importància territorial que tindrà el nou gasoducte entre Martorell i Figueres, ja que suposarà també la millora de la seguretat i la capacitat en el subministrament de gas a la zona nord de Catalunya, de Barcelona a Girona i Lleida.

Un cop acabada la construcció del tram de gasoducte fins a Figueres, caldrà esperar un darrer pas amb els tràmits internacionals pertinents per construir el darrer tram pirinenc que uneixi la connexió de gas des de Figueres fins a França passant per la Jonquera.

L'empresa Enagás va fer aquest anunci el passat divendres durant la signatura de l'acord amb el govern de la Generalitat, acte al qual va assistir el president de la Generalitat, Artur Mas. El president va posar Enagás com a exemple per a altres empreses a les quals ha animat a “invertir en temps difícils” i “fer els deures”.

L'empresa gasista va anunciar també altres inversions, com per exemple duplicar la part nord del gasoducte entre Tivissa i Paterna i reforçar la connexió directa del gasoducte que connecta Barcelona amb el Besòs i les plantes de cicle combinat d'Endesa i Gas Natural.

Font: Ràdio de Martorell