Descomptes per al transport de Catalunya

aEsparreguera.com
28/02/2012

Comparteix

El proper 12 de març es comencen a aplicar els descomptes en diferents abonaments integrats de transport que va anunciar el Departament de Territori i Sostenibilitat conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Les prop de 200.000 persones que es troben actualment en situació de desocupació amb ingressos per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI) es podran beneficiar dels nous ajuts.

L'objectiu d'aquesta mesura és abaixar les barreres d'accés als serveis públics a aquells col•lectius més necessitats. Aquests nous descomptes s'afegeixen als títols bonificats ja existents, com la T-Jove o la T-12. Les tarifes especials de transport s'aplicaran mitjançant descomptes en abonaments integrats de llarga durada personalitzats, que arribaran a representar un estalvi de prop del 80% respecte del preu original, depenent de l'àmbit territorial.

Així, el l’àmbit de l'ATM de la Regió Metropolitana de Barcelona tindran un descompte del 80% en la T-Trimestre, de manera que les persones beneficiàries abonaran 27,75 euros, enfront dels 135 que costa.

Els requisits per ser-ne beneficiari són està en situació d'atur i percebre un subsidi per desocupació d'import inferior al Salari Mínim Interprofessional (SMI), o un altre ajut inferior al SMI, o bé no en reben cap, però estan inscrits com a demandants d'ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers 2 anys, i es troben en un procés de cerca de feina tutoritzat pel Servei d'Ocupació de Catalunya que requereixi de mobilitat freqüent.

Font: Ràdio de Martorell