La pujada de l'IRPF farà baixar les nòmines a partir d'aquest febrer

aEsparreguera.com
28/02/2012

Comparteix

La quantitat neta que els treballadors cobren per la seva feina serà, a partir d'aquest febrer, una mica més baixa. Aquest mes és el primer en què s'aplica a les nòmines la pujada de l'IRPF aprovada pel govern espanyol, que afecta tots els trams i que incrementa la part estatal de l'impost entre 0,75 i 7 punts.

Les nòmines dels mileuristes pràcticament no notaran l'increment, però, a partir d'aquí, la retenció va pujant. Així, per exemple, en una nòmina de 1.490 euros al gener, al febrer es reduirà en 20 euros. Si la nòmina que es va cobrar el mes passat va pujar a 2.540, la rebaixa aquest febrer serà de 25 euros, una xifra que es pot incrementar fins als 99 euros si al gener es va cobrar 3.440 euros.

La pujada de l'IRPF s'aplica amb efectes retroactius des del gener. Això vol dir que, des d'ara i fins al desembre, a cada mes s'aplicarà una mica més de retenció per prorratejar la que no es va aplicar al gener. A més a més, el que ingressin els treballadors a finals de febrer també estarà marcat per una altra circumstància: el lloc de residència, ja que a Catalunya, per exemple, la part autonòmica de l'impost és més alta en els trams amb més ingressos.

El tram més alt, a partir de 300.000 euros, té una retenció del 56% a Catalunya sumant el tram estatal i l'autonòmic. És el més alt de l'Estat, i semblant al de Suècia.