Tercera conferència del cicle “Jesús i el diàleg entre religions”

aEsparreguera.com
17/02/2012

Comparteix
La Passio

Aquest passat diumenge 12 de febrer, i dins el cicle de conferències «Jesús i el diàleg entre religions», que enguany està duent a terme la Passió d’Esparreguera, ha tractat la visió de l’Islam.

Recordem que aquestes conferències pretenen proporcionar el debat sobre la convivència entre les diferents cultures partint de les creences religioses, i propiciar any rere any temes de reflexió com a inici de temporada.

Hem comptat amb la intervenció Sr. Taoufik Cheddadi El Harrak, que és sociòleg, islamòleg i diplomat en Ciències Islàmiques, especialitzat en principis democràtics i aspectes socio-jurídics de l’Islam. En la seva funció pública, és vicesecretari de la Unitat de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDECAT), i imam de Mataró.

Un públic molt atent ha seguit les explicacions del Sr. Taoufik Cheddadi, que ha pronunciat una conferència molt aclaridora dels principis fonamentals de l’Islam. Pel que fa a la figura de Jesús (Issa en la cultura islàmica), el conferenciant ha posat de manifest les 59 vegades que l’Alcorà l’esmenta, en el seu nom propi Jesus, el Mesias i de forma explícita, o com a fill de Maria. Ha precisat que Issa és un dels 5 profetes més importants per a l’Islam, tot i que no el reconeix com a fill d’Alah.

La conferència ha començat amb un “Salam Alaicum” (La Pau sigui amb vosaltres), la salutació comú de les tres religions majoritàries del món.
El Sr. Cheddadi ha presentat l’Islam com una cultura molt propera a la nostra societat, en termes històrics, lingüístics i sociològics, tot i que també molt desconeguda.

L’argumentació s’ha centrat en els cinc pilars bàsics de l’Islam, en el seu origen monoteista procedent d’Ibrahim (Abraham), i en les directrius de l’Alcorà i la Sunna.

Acabada la intervenció, s’ha obert un interessantíssim torn de preguntes entre el públic assistent, al llarg del qual s’han abordat temes històrics i teològics, però també altres de gran vigència en la vida diària al nostre país.
Ha quedat palès que hi ha un gran desconeixement mutu entre les cultures islàmica i cristiana, i que les dificultats de convivència només es podran superar propiciant un major intercanvi cultural, com per exemple aquestes conferències, en les quals s’ha trobat a faltar la presència de la comunitat islàmica de ciutadans d’Esparreguera.

Des de l’Entitat, s’agraeix a tots els assistents l’actitud de gran atenció, i la presència activa amb què van demostrar l’interès pel tema tractat.
I es convida, novament a continuar participant en aquest cicle, que es tancarà el proper 4 de març, coincidint amb la pre-estrena de la temporada 2012 de l’espectacle de La Passió. La conferència serà a la Sala Gran, a les 19h.

Aquesta darrera sessió consistirà en la presentació del tema comú del cicle de conferències per part del Cristianisme. El ponent de la jornada del 4 de març sobre el Cristianisme serà el Pare CEBRIÀ M. PIFARRÉ. És monjo de Montserrat, doctor en Teologia i professor de Teologia Patrística i Història de l’Espiritualitat de l’ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona).

En acabat, els ponents obriran una taula rodona, amb la participació del públic, i amb la qual es donarà per tancat el cicle.

Us adjuntem unes fotografies de la sessió del 12 de febrer sobre l’islam.

Per qualsevol informació contactar amb:
La Passió d’Esparreguera www.lapassio.net
Tel. 937771587 Fax. 937775519 E-mail. info@lapassio.net

 

MÉS IMATGES

La Passio
La Passio
La Passio