El Servei Local de Català d’Esparreguera ofereix un curs Bàsic 1

aEsparreguera.com
16/02/2012

Comparteix
Català

En aquesta ocasió es durà a terme a l’Escola Taquígraf Garriga i està adreçat a pares i mares de totes les escoles de la vila.

El Servei Local de Català d’Esparreguera ha obert la inscripció per a un curs Bàsic 1, de nivell oral inicial, que està adreçat als pares i a les mares de totes les escoles de la vila. El curs té una durada de 45 hores, distribuïdes en dilluns i dimecres al matí, de febrer a juny. El nivell Bàsic 1, que és totalment gratuït, està pensat per a les persones que encara no s’han llençat a parlar català, tot i entendre’l, i també per a les persones que no l’entenen.

La inscripció es pot fer al despatx que el Servei Local de Català d’Esparreguera té a la primera planta de Can Pasqual (carrer dels Cavallers, 26) tots els dies feiners, en l’horari d’atenció al públic (10-1 h), fins al divendres 24 de febrer.

Gràcies a un acord arribat amb l’Escola Taquígraf Garriga, el curs, que és de franc per als alumnes, es durà a terme en una aula d’aquest centre escolar. A partir del mes de setembre, està previst que es duguin a terme més cursos de nivells orals en altres escoles d’Esparreguera, les direccions de les quals ja s’han mostrat interessades per a acollir-los.

El Servei Local de Català d’Esparreguera ha difós per mitjà d’un fullet aquest curs a tots els pares i mares de totes les escoles bressol i d’educació infantil i primària de la vila, amb l’objectiu que aprenguin a parlar i a escriure el català i, així, puguin ajudar els seus fills a seguir tots els aprenentatges escolars correctament.

L’Ajuntament d’Esparreguera, mitjançant les regidories d’Ensenyament i de Política Lingüística, hi dóna tot el seu suport, entenent que és una manera de consolidar el programa d’immersió lingüística i d’adquirir la llengua catalana per part de les famílies no catalanoparlants. Amb aquestes accions compensatòries, que són de franc, s’ajuda a totes les famílies perquè incorporin la llengua catalana i estimulin els seus fills a seguir una bona escolarització.