El consell comarcal reclama a la Generalitat el deute pendent

aEsparreguera.com
16/02/2012

Comparteix
Consell d'Alcaldes

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat celebrat avui sota la presidència del president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, ha posat sobre la taula la necessitat de sol•licitar a la Generalitat que estableixi amb urgència un calendari de pagament del seu deute amb els municipis de la comarca i amb el mateix Consell Comarcal. Els membres del Consell tenen previst aprovar properament una resolució adreçant una reclamació formal i conjunta al govern català. El deute de la Generalitat amb el Consell Comarcal i amb el conjunt de municipis de la comarca ascendeix a 90 milions d’euros.

Per altra banda, i també vinculat amb els problemes de tresoreria i tensió pressupostaria que estan vivint els ajuntaments, els alcaldes i alcaldesses han analitzat, a partir de dades presentades per l’Observatori Comarcal, l’impacte que les mesures d’austeritat poden suposar pel conjunt de la comarca en totes aquelles polítiques socials que afecten a l’educació, la salut i serveis socials en general. En aquest sentit el Consell seguirà reivindicant la comissió bilateral Generalitat-Comarca a la que es va comprometre el Govern, petició que es va aprovar en el darrer consell alcaldes amb l'objectiu de controlar ajustos i marcar prioritats.

Finalment, en la sessió d’avui també s’ha tractat la qüestió de les gelades i el seu efecte sobre els cultius del Baix Llobregat. En aquest sentit, Joaquim Balsera ha comunicat al conjunt d’alcaldes i alcaldesses la reunió que el Consell Comarcal ha impulsat per al proper divendres dia 17 de febrer entre productors de la comarca, representants municipals i del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya per tal avaluar els danys i trobar formules per donar suport al sector.
 

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

MÉS IMATGES

Consell d'Alcaldes
Consell d'Alcaldes