Abertis ha pactat amb els sindicats retallar 400 llocs de treball en un període de 3 anys

aEsparreguera.com
16/02/2012

Comparteix

Abertis ha pactat amb els sindicats retallar 400 llocs de treball en sis de les seves set concessionàries d'autopistes espanyoles en un període de tres anys, mitjançant prejubilacions i baixes voluntàries, segons ha avançat aquest dimarts La Vanguardia.

El motiu d'aquesta reducció d'ocupacions és, segons el grup d’infrastructures, la modernització del sistema de cobraments de peatges, que va automatitzar amb màquines que permeten el cobrament en efectiu, amb targeta i Via-T. A més, l'empresa reduirà considerablement el nombre de cabines amb personal.

Segons avança el diari, Abertis té previst invertir 30 milions en la renovació d'aquests sistemes de pagament automatitzat. Les concessionàries afectades per aquesta retallada d'ocupacions són Acesa, Invicat, Aucat, Aumar i Avasa.

L'acord assolit amb els sindicats CCOO, UGT i USOC es materialitzarà a través d'expedients de regulació d'ocupació, malgrat que l'empresa ha insistit que tot està pactat i es farà amb prejubilacions i baixes incentivades, amb indemnitzacions de 45 dies per any treballat i un màxim de 42 mensualitats.

Font: Ràdio de Martorell