Les línies metropolitanes FGC han guanyat més de 700 mil viatgers durant el 2011

aEsparreguera.com
09/02/2012

Comparteix
FCG Ferrocarrils Catalans de la Generalitat

En total, l’any 2011 les línies d’FGC han registrat 80.463.817 viatgers durant el 2011, gràcies sobretot al creixement de demanda del Metro del Vallès i del conjunt de la línia Llobregat-Anoia.

La demanda de viatgers a la línia Llobregat-Anoia ha superat per primera vegada els 23 milions de viatgers, amb un creixement global del 4,8% respecte l’any passat.

En total, la línia Llobregat-Anoia ha registrat 23.036.325 viatgers durant el 2011. És el màxim històric des que l’any 97 es va implantar l’anomenat Metro del Baix Llobregat, que aleshores comptava amb una demanda de només 9 milions de viatgers.

El creixement de la línia al tram entre Barcelona/Plaça Espanya i Martorell és de gairebé un milió de viatgers, amb augment del 5% respecte l’any passat i una xifra de 20.361.246 viatgers. Aquest creixement de demanda està influït, principalment, pel tall de RENFE de l’estiu passat entre Bellvitge i Gornal, i també per l’afluència extraordinària de viatgers a la línia coincidint amb els partits de l’Espanyol a Cornellà i també per la mobilitat que genera l’entorn del recinte de la fira de Gran Via. També creix un 3,6% la demanda als trajectes de Rodalia d’FGC entre Martorell i Manresa i Igualada, fins assolir els 2.675.079 viatgers.

Cal recordar que a partir del proper 23 de juny, FGC té prevista una reorganització del servei al conjunt de la línia Llobregat-Anoia que permetrà recuperar els trens semidirectes a les hores punta entre Manresa i Barcelona, i entre Igualada i Barcelona, amb un guany aproximat de 15 minuts dels temps de viatge. Al marge de les valoracions dels usuaris, que puntuen amb un notable el servei d’FGC, la companyia té dos indicadors objectius per valorar la fiabilitat i la puntualitat del servei. La fiabilitat s’avalua amb l’anomenat índex de control de qualitat (ICQ), que mesura les desviacions del servei real, en base a un servei teòric ideal.

Durant el 2011, l’ICQ d’FGC assoleix un valor del 98,54%. Pel que fa a la puntualitat, cal destacar que el 99,59% de les circulacions van complir amb l’horari previst, mantenint el nivell d’excel•lència que des de sempre ha caracteritzat el servei d’FGC.