Convocatòria de 192 places d'informadors del Pla de Vigilància contra incendis

aEsparreguera.com
09/02/2012

Comparteix

Per tal de poder definir l'operatiu d'aquesta temporada, l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona ha obert la inscripció per participar en la selecció de les 192 places d'informador i 21 d'operador que contractaran les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Les persones interessades es poden adreçar directament a l'ADF de la seva zona o bé consultar les bases a la pàgina web de la Diputació de Barcelona www.diba.cat/incendis. Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) conjuntament amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la província, desenvolupen des de l'any 2001 el Pla de Vigilància Complementaria contra incendis forestals de les comarques de Barcelona.

La campanya de vigilància d'aquest estiu 2012 començarà a mitjan juny i finalitzarà a primers de setembre, en funció del risc d'incendi forestal associat a cada zona de vigilància. L'informador és l'encarregat de detectar columnes de fum i d'informar a la població sobre les mesures de prevenció d'incendis i dissuadir-la de cometre infraccions. Està en contacte permanent amb un Centre de Comunicacions a través de radiotelefonia.

L'informador va amb un vehicle tot terreny, que recorre una ruta assignada de les 10 zones en que es divideixen les més de 400.000 hectàrees forestals que abasta el Pla de Vigilància.

La inscripció es pot fer fins al 17 de febrer i cal presentar les sol•licituds directament a les ADF del municipi que prefereixi en primera opció o bé a l'ajuntament corresponent.