SI demana al Govern que no es tanqui l’Escola d’Esparreguera

aEsparreguera.com
06/02/2012

Comparteix

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, es va reunir dilluns passat amb el claustre de l’Escola Esparreguera II per tal de trobar una solució al tancament

El diputat de SI, Toni Strubell, es va reunir el proposat dilluns amb el claustre de l’escola Esparreguera II per a denunciar els tancaments d’escoles i per avançar-los que Solidaritat farà una pregunta al govern (la trobareu en adjunt) sobre aquest tema demanant els criteris que justifiquen el tancament de la Comunitat d’Aprenentatge Esparreguera II, única iniciativa del projecte Included del Baix Llobregat Nord.

Per a Strubell aquests tancaments no tenen res a veure amb el bé de l’educació i el sentit comú i resulta “un contrasentit complet i incomprensible” perquè és una escola del projecte Included i única Comunitat d’Aprenentatge a tot el Baix Llobregat, una de 23 escoles modèliques, obertes als barris, que hi ha a Catalunya pensades per combatre el fracàs escolar. El cas mostra fins a quin punt el sistema educatiu viu a expenses dels ritmes electorals i fins a quin punt els plans del govern de CiU són una gran incongruència.

Els 71 alumnes d’aquest projecte es veuran abocats a una absorció per una altra escola on els esperen els barracons en contra dels pares que no només participen de ple en el projecte de l’escola sinó que és aquest el model que ells van escollir.

El diputat va visitar la biblioteca que estan muntant, la sala on fan les Tertúlies Literàries i el pati on els pares fan practicar els esports, sessions obertes a altres nens del barri no matriculats.

Font: Premsa Solidaritat Catalana per la Independència del Baix Llobregat