Progressiva davallada de la temperatura

aEsparreguera.com
01/02/2012

Comparteix
Servei Meteorol??gic de Catalunya (SMC)

Durant els propers dies es preveu una progressiva davallada de la temperatura, que acabarà essent molt acusada i tocarà fons durant el cap de setmana.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que al llarg dels propers dies un potent anticicló s’instal•larà a la zona escandinava i enviarà una massa d’aire molt fred a tota l’Europa Occidental.

Els models meteorològics de mitjà termini indiquen que la baixada tèrmica serà progressiva fins el cap de setmana, quan tocarà fons. La predicció indica que avui dimecres arriba una nova pertorbació que donarà lloc a precipitacions entre febles i moderades al Pirineu a partir de migdia, amb una cota que voltarà els 1000 metres.

A la tarda també són possibles algunes precipitacions febles i minses a l’extrem nord-est i, a causa de l’entrada d’aire fred, la cota de neu podria arribar a baixar puntualment en aquest sector fins els 400 metres. Tot i que els models meteorològics a mitja termini encara divergeixen entre ells, indiquen l’arribada de noves precipitacions de cara dijous, quan es preveu que el fred sigui molt acusat i que, per tant, es podria veure neu a punts del Prelitoral i fins i tot del litoral.

A banda, la injecció d’aire fred farà que la temperatura baixi fins a tocar fons el cap de setmana, quan es podran produir les temperatures més baixes del present hivern a molts punts de Catalunya.