Segona conferència del cicle “Jesús i el diàleg entre religions”

aEsparreguera.com
01/02/2012

Comparteix
Confer??ncia Judaisme

Aquest passat diumenge 29 de gener, i dins del cicle de conferències «Jesús i el diàleg entre religions», que enguany està duent a terme la Passió d’Esparreguera, va ser el torn de la conferència sobre el Judaisme.

Recordem que aquestes conferències pretenen proporcionar el debat sobre la convivència entre les diferents cultures partint de les creences religioses, i propiciar any rere any temes de reflexió com a inici de temporada.
La crida a aquestes conferències va tornar a ser tot un èxit, i la Sala Petita de la Passió d’Esparreguera va quedar plena, i tothom va seguir amb molta atenció la conferència.

Aquesta vegada el coordinador del cicle, Sr. Joan Hernàndez Serret, va presentar el Sr. Jorge Burdman, delegat de diàleg interreligiós de la Comunitat Israelita de Barcelona, i responsable del departament de tradició i cultura jueva.

El Sr. Burdman, va pronunciar una conferència d’alt nivell pedagògic, centrant la figura de Jesús dins la cultura jueva, i establint una gran quantitat de relacions amb altres personatges profètics de la història dels temps moderns (Mahatma Gandhi, Joan XXIII, Martin Luther King, Mare Teresa de Calcuta), per finalment extreure reflexions i ensenyances vàlides per als ciutadans del segle XXI.

L’argument de la conferència va començar amb unes referències històriques, presentant la idea de monoteisme a partir de la figura d’Abraham, i posteriorment va introduir en els conceptes bàsics de la Torà com una forma de vida i de pensament ètic. Va continuar amb referències a Salomó, a Jacob i a les 12 tribus d’Israel, presentant finalment a Jesús com un rabí de la tribu de Judà... un rabí rebel en front de la utilització interessada i tergiversada que feien de la Torà els integrants de Sanedrí, que l’utilitzaven per al seu propi benefici material i polític.

El Sr. Burdman va posar l’accent en l’ensenyança principal que Jesús recull de la tradició cultural de la Torà: “estima al teu pròxim com a tu mateix”, i la vigència universal de la seva paraula, que durant la història han recollit altres personatges, religiosos o no, en tots els temps.
Acabada la intervenció, es va obrir un torn de preguntes, al llarg del qual va tenir lloc un intercanvi de reflexions molt interessant entre el públic assistent i els membres de la taula.

El Sr. Burdman va finalitzar la seva intervenció convidant al públic a fer una pregària jueva, i públic i conferenciants es van acomiadar amb un unànime “Shalom” (Pau).

Des de l’Entitat, s’agraeix a tots els assistents l’actitud de gran atenció, i la presència activa amb què van demostrar l’interès pel tema tractat

I es convida, novament a continuar participant en aquest cicle, a la tercera sessió que serà el pròxim diumenge 12 de febrer a les 18h a la Sala Petita de la Passió d’Esparreguera. I en aquest cas, serà el torn de l’Islam. Anirà a càrrec de Taoufik Cheddadi El Harrak (Sociòleg, islamòleg i Diplomat en Ciències Islàmiques. Vicesecretari d'UCIDECAT —Unitat de Comunitats Islàmiques de Catalunya—.). I la sessió anirà coordinada per Joan Hernàndez Serret, professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) i director del GTER.

És per això que aprofitem per adjuntar-vos el cartell promocional de la propera conferència per tal de poder-ne fer la màxima difusió.

Per qualsevol informació contactar amb:
La Passió d’Esparreguera www.lapassio.net
Tel. 937771587 Fax. 937775519 E-mail. info@lapassio.net