El Departament de Salut i el Col•legi de Farmacèutics de Catalunya ofereixen consells de seguretat alimentària per a les embarassades

aEsparreguera.com
20/01/2012

Comparteix

El Departament de Salut i el Consell de Col•legis de Farmacèutics de Catalunya, en col•laboració amb l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), distribuiran a totes les oficines de farmàcia de Catalunya un tríptic amb consells de seguretat alimentària adreçats a les dones embarassades.

En l’elaboració d’aquest tríptic educatiu, també hi han col•laborat la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, l’Associació Catalana de Llevadores, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària de la Universitat de Barcelona (INSA-UB). Amb el lema «Durant l’embaràs, aliments segurs més que mai», el tríptic recull consells nutricionals per a les embarassades, ja que durant el període de la gestació és més necessari que mai seguir una alimentació saludable i adequada per al bon desenvolupament del fetus.

Entre els consells més importants del tríptic, destaquen: la importància de seguir les quatre normes bàsiques per a la manipulació d’aliments (netejar, cuinar a 75 ºC, separar i refredar); menjar cinc racions de fruita i verdura al dia; triar cereals i farinacis integrals; menjar peix dos cops a la setmana, i no ingerir cap aliment cru d’origen animal. Així mateix, s’aconsella reduir el consum de sal i evitar les begudes alcohòliques durant aquest període. Així, doncs, totes les pràctiques indicades al tríptic contribueixen a evitar riscos de salut durant l’embaràs.